μανταρινόπιτα-στο-τηγάνι-συνταγή-

Συνταγή για μανταρινόπιτα στο τηγάνι. Μανταρινόπιτα χωρίς φύλλο, αρωματική και μέσα στη γλύκα, που θα την φτιάξουμε πανεύκολα στο τηγάνι. Ένα γλυκάκι του ποδαριού, ό,τι πρέπει για τον Χειμώνα αλλά κι αν έχουμε παραπάνω μανταρίνια και δεν θέλουμε να τα πετάξουμε. Συνοδεύει τέλεια το καφεδάκι μας και η φρουτώδης γεύση της θα σας μείνει αξέχαστη. Μία συνταγή της φίλης μας Βουλα Πολυζου.

 

Μαρμελάδα από φλούδες μανταρινιού

Εύκολη μανταρινόπιτα στο τηγάνι

Τώρα που τα μανταρίνια βρίσκονται στην εποχή τους, είπαμε εκτός από φρουτοσαλάτα να φτιάξουμε και μία χειμωνιάτικη και μέσα στη γλύκα μανταρινόπιτα. Αφράτη και χωρίς φύλλο ή πολλά σκεύη, αυτή η μανταρινόπιτα θα γίνει ανάρπαστη σε μικρούς και μεγάλους!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μανταρινόπιτα στο τηγάνι:

μανταρινόπιτα-στο-τηγάνι-συνταγή-

Εκτέλεση για την μανταρινόπιτα στο τηγάνι

Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας τον χυλό. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά και την ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε το φρέσκο γάλα και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα.

μανταρινόπιτα-στο-τηγάνι-συνταγή-

Στο τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρώς.  Έπειτα παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

μανταρινόπιτα-στο-τηγάνι-συνταγή-

Καθαρίζουμε τα μανταρίνια και τα κόβουμε στη μέση. Τα προσθέτουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε και τον χυλό. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο 2 και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.

 

Σοκολατάκια με μανταρίνι

 

Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά και στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι και ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, αποσύρουμε από την εστία και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.

μανταρινόπιτα-στο-τηγάνι-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close