μαρμελάδα-από-φλούδες μανταρίνι-συνταγή-

Συνταγή για μαρμελάδα από φλούδες μανταρινιού. Δεν χρειάζεται να πετάξετε τις φλούδες μανταρινιού, αφού με άλλα 4 οικονομικά υλικά που όλοι έχουμε στα ντουλάπια μας, μπορούμε να φτιάξουμε την πιο εύκολη και οικονομική μαρμελάδα του Χειμώνα 2024. Μία πανεύκολη μαρμελάδα μανταρίνι, μέσα στη γλύκα για το πρωινό μας ή τα γλυκά μας από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.

 

Κεκάκια γεμιστά με μαρμελάδα για το σχολείο

 

Πανεύκολη και οικονομική μαρμελάδα μανταρίνι με ό,τι…δεν μας χρειάζεται. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης έφτιαξε μία πεντανόστιμη και μέσα στη γλύκα μαρμελάδα με φλούδες μανταρινιού και άλλα 4 οικονομικά υλικά! Η πιο εύκολη μαρμελάδα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη μαρμελάδα από φλούδες μανταρινιού:

μαρμελάδα-από-φλούδες μανταρίνι-συνταγή-

INGREDIENTS

1,5 kg tangerines
1,5 liter of water
1 tsp baking soda
700 g sugar
Juice of 1 lemon

GERMAN

ZUTATEN

1,5 kg Mandarinen
1,5 Liter Wasser
1 TL Natron
700 g Zucker
Saft von 1 Zitrone

15′ Χρόνος Εκτέλεσης

20′-25′ Χρόνος Βρασίματος

30 λεπτά Χρόνος Αναμονής

4-5 Βαζάκια των 370 ml

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα Μανταρίνια. Κόβουμε το πάνω μέρος από τα μανταρίνια που έχει το κοτσάνι και το γυρνάμε ανάποδα. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε, ξεφλουδίζουμε και χωρίζουμε την φλούδα από την σάρκα.
Στο Μπολ με την φλούδες θα ρίξουμε 1,5 λίτρο νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική Σόδα και θα το αφήσουμε για 30 λεπτά!

Καθαρίζουμε τις Ίνες από την σάρκα που έχουν τα μανταρίνια. Πλένουμε τις φλούδες με άφθονο νερό ,τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και συμπληρώνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν. Βράζουμε για 5 λεπτά με κλειστό καπάκι και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

μαρμελάδα-από-φλούδες μανταρίνι-συνταγή-

Στραγγίζουμε το νερό από τις φλούδες και τις ξαναβράζουμε για άλλα 5 λεπτά με καθαρό νερό. Ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία βράζοντας τες για ακόμη 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις φλούδες στην κατσαρόλα ,προσθέτουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης, ρίχνουμε τα μανταρίνια ,την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά.

μαρμελάδα-από-φλούδες μανταρίνι-συνταγή-

Κέικ με καστανή ζάχαρη και μαρμελάδα

 

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, τον χυμό λεμόνι και βράζουμε με ανοιχτό καπάκι για 20-25 λεπτά. Ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
Κλείνουμε την φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ μπλεντάρουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

μαρμελάδα-από-φλούδες μανταρίνι-συνταγή-

Ανοίγουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για ακόμη 4-5 λεπτά. Μοιράζουμε την ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια κλείνουμε πολύ καλά τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε.
Η μαρμελάδα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε εμείς και τα παιδιά μας!!

Μπορείτε να αλείψετε την μαρμελάδα σε ψωμί ή να την χρησιμοποιήσετε σε επιδόρπια όπως κέικ και cheesecake και άλλα!! Mπορείτε να τα συντηρήσετε μέχρι και ένα χρόνο σε δροσερό μέρος Kαλή σας απόλαυση!!. Καλή επιτυχία!!

μαρμελάδα-από-φλούδες μανταρίνι-συνταγή-

Δείτε το βίντεο εδώ:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close