Εύκολη σιροπιαστή πατσαβουρόπιτα με φύλλο κρούστας και κρέμα γιαουρτιού βήμα, βήμα!

Η πιο εύκολη σιροπιαστή πατσαβουρόπιτα με κρέμα γιαουρτιού και φύλλο κρούστας που φτιάξατε ποτέ! Ένα πανεύκολο σιροπιαστό γλυκάκι με αφράτη κρέμα γιαουρτιού και άρωμα βανίλιας που θα σας λύσει τα χέρια μιας και περιέχει υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας!

Μια γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμη πατσαβουρόπιτα με καταγωγή από την Ήπειρο που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια. Η πατσαβουρόπιτα έχει διάφορες παραλλαγές και πήρε το όνομά της από τα σουρωμένα φύλλα κρούστας που θα χρησιμοποιήσουμε.

Είναι ιδανική λύση για τις μέρες που έχουμε ελάχιστο χρόνο αλλά θέλουμε κάτι γλυκό. Επίσης είναι μια συνταγή που μπορούμε όλες να την φτιάξουμε ακόμα και αν είμαστε αρχάριες στην κουζίνα. Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξουμε βήμα, βήμα στο video της συνταγής.

 

Εκτέλεση

Βάζουμε να βράσουν το νερό με την ζάχαρη.
Αφήνουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες τον χυμό λεμονιού και το μέλι.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα, το γιαούρτι, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα φύλλα στην μέση και χωρίς να τα πατάμε τα κάνουμε μπαλάκια.
Τα βάζουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνουμε το μείγμα με το γιαούρτι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Όσο το γλυκό είναι καυτό σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Σερβίρουμε με αμύγδαλα φιλέ και γλυκό κεράσι.

Εύκολη σιροπιαστή πατσαβουρόπιτα με φύλλο κρούστας και κρέμα γιαουρτιού βήμα, βήμα!

Δείτε εδώ το videoτης συνταγής

 

Close