τούρτα-συνταγή-

Συνταγή για αφράτη τούρτα για τραπέζι που λιώνει στο στόμα με σαντιγί και γκαναζ σοκολάτας από την αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου για κάθε γιορτινό τραπέζι, με απόλυτη επιτυχία και οικονομικά υλικά.

Μετά από ένα οικογενειακό φαγοπότι, ένα γλυκάκι το θέλουμε. Γι’ αυτό και σήμερα αποφασίσαμε να σας δείξουμε μία αφράτη, οικονομική και πανεύκολη τούρτα, ελαφριά σε γεύση και απόλυτα λαχταριστή από την Τζένη Τσανακτσίδου.

Δείτε ακόμα Μπισκοτόγλυκο με γκανάζ σοκολάτας σαν τούρτα

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα τυποποιημένα ως επί το πλείστον αγοραστά γλυκά και να βάλετε προσωπικό μεράκι και αγάπη στο γλυκό που θα απολαύσετε με τους δικούς σας ανθρώπους, αυτή η πανεύκολη και πεντανόστιμη τούρτα είναι για εσάς.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου 

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την εύκολη τούρτα για τραπέζι

τούρτα-συνταγή-

Εκτέλεση για το παντεσπάνι στην εύκολη τούρτα για τραπέζι

Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ. Βάζουμε το μείγμα σε τσέρκι 30 εκατοστών με λαδόκολλα.

Δείτε ακόμα Σοκολατένια τούρτα, χωρίς ζάχαρη, γάλα, αυγά και αλεύρι

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά. Βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει περισσότερο.

Εκτέλεση για το σιρόπι στην εύκολη τούρτα για τραπέζι

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά, μετρώντας από το σημείου βρασμού. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και σιροπιάζουμε το κρύο παντεσπάνι με το κρύο σιρόπι.

Εκτέλεση για την σαντιγί στην εύκολη τούρτα για τραπέζι

Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί. Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από το παντεσπάνι και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για να παγώσει.

Εκτέλεση για το γλάσο στην εύκολη τούρτα για τραπέζι

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα σπασμένη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε το βιτάμ.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να κρυώσει το γλάσο. Βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο και προσθέτουμε με προσοχή το γλάσο από πάνω. Βάζουμε την τούρτα και μόλις παγώσει το γλάσο σερβίρουμε.

τούρτα-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close