Σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα πανεύκολο και σοκολασμένο μπισκοτόγλυκο με γκανάζ σοκολάτας που μοιάζει πολύ με τούρτα. Μία εύκολη επιλογή για γενέθλια, γιορτές και για κάθε άλλη περίσταση.
- κρεμα ζαχαροπλαστικης 1 με γεύση σοκολάτα
- σαντιγί 1 κουταλιά της σούπας
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- γκαρνί σκόνη βανίλιας 1 συσκευασία
Για την σαντιγί
- κουβερτουρα 125 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 80 γραμμάρια
- βουτυρο 1 κουταλάκι του γλυκού
Για την γκανάζ σοκολάτας
Τα μπισκοτόγλυκα τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει τα πάνω τους με όλο και περισσότερες νοικοκυρές να δοκιμάζουν να φτιάχνουν μόνες τους, σπιτικά μπισκοτόγλυκα. Αυτό συμβαίνει διότι το μπισκοτόγλυκο είναι εύκολο, ελαφρύ και λαχταριστό και αρέσει σε όλους.
Δείτε ακόμα Μπισκοτόγλυκο με cookies
Αν πλησιάζουν γενέθλια, γιορτή ή έχετε πεθυμήσει ένα γλυκό τότε αυτό το μπισκοτόγλυκο με γκανάζ σοκολάτας είναι ότι αναζητούσατε. Αυτό διότι, μοιάζει πολύ εμφανισιακά και γευστικά με μία τούρτα σοκολάτα χωρίς τα μπελαλίδικα παντεσπάνια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο με γκανάζ σοκολάτας σαν τούρτα
Εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο με γκανάζ σοκολάτας σαν τούρτα
Αρχικά παίρνουμε τα γεμιστά μπισκότα και τα θρυμματίζουμε στο μούλτι. Τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βιτάμ μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα και να απορροφηθεί το βούτυρο. Παίρνουμε μία αποσπώμενη φόρμα και στρώνουμε το μείγμα με τα μπισκότα για βάση.
Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά η βάση. Έπειτα χτυπάμε την σκόνη γκαρνί σε σαντιγί στο μίξερ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στην συνέχεια χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στο μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προσθέτουμε μέσα στην κρέμα ζαχαροπλαστικής 1 κουταλιά της σούπας από την σαντιγί και ανακατεύουμε. Πάνω από τα μπισκότα στρώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Πάνω από την κρέμα ζαχαροπλαστικής στρώνουμε την σαντιγί και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την γκανάζ σοκολάτας.
Δείτε ακόμα Μπισκοτόγλυκο του δεκάλεπτου
Ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα στον φούρνο μικροκυμάτων και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει στο γάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει και απλώνουμε την γκανάζ πάνω από την σαντιγί. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας αναστ γεω
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες