Συνταγή για αφράτη τούρτα σοκολατίνα, καλύτερη και από του ζαχαροπλαστείου για του Αγίου Δημητρίου.
Υλικά:
- αυγα 6
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 150 γραμμάρια
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- κακαο 20 γραμμάρια
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Για τη Μους Σοκολάτας:
- κρεμα γαλακτος 600 ml
- κουβερτουρα 300 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 5 κουταλιές της σούπας
Για το Σιρόπι:
Για το Στόλισμα:
Η γιορτή του Αγίου Δημητρίου πλησιάζει και είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας μας. Αν λοιπόν έχει και το δικό σου σπίτι έναν Δημήτρη ή μία Δήμητρα, θα δούμε σήμερα πως μπορείς να φτιάξεις μία αφράτη και εύκολη τούρτα σοκολατίνα με μους και αφράτο σιροπιασμένο παντεσπάνι για να κεράσεις τους καλεσμένους σου.
Στις 26 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Χάρη του Αγίου Δημητρίου. Κι επειδή στην Ελλάδα έχουμε πολλούς Δημήτρηδες και Δήμητρες, θα φτιάξουμε μία τούρτα σοκολατίνα με αφράτο παντεσπάνι και μους σοκολάτας για να τρατάρουμε τους καλεσμένους μας για το καλό. Κράτα αυτή τη συνταγή και για τα γενέθλια της οικογένειας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη Τούρτα σοκολατίνα για του Αγίου Δημητρίου:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Για το Παντεσπάνι
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις το μείγμα αφρατέψει, προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε ελαφρά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170°C για 30 λεπτά. Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το αφήνουμε μέσα στο τσέρκι για 10 λεπτά, στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για τη Μους Σοκολάτας
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τα 300 γραμμάρια κουβερτούρα, ψιλοκομμένη. Χτυπάμε σε σαντιγί τα 600 ml κρέμας γάλακτος με τις 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη. Ενσωματώνουμε την εντελώς παγωμένη λιωμένη κουβερτούρα στη σαντιγί και χτυπάμε λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετούμε τη μους στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Για το Σιρόπι
Σε κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά.
Στήσιμο
Σε έναν δίσκο τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε καλά και απλώνουμε ομοιόμορφα το 1/3 της μους. Τοποθετούμε τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και απλώνουμε τα 2/3 της μους.
Στρώνουμε και τον τρίτο δίσκο παντεσπάνι, τον σιροπιάζουμε και τοποθετούμε την τούρτα στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, αφαιρούμε την τούρτα από το τσέρκι, απλώνουμε το υπόλοιπο 1/3 της μους και διακοσμούμε όπως επιθυμούμε. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Άλλες συνταγές για του Αγίου Δημητρίου που θα λατρέψεις:
- Εύκολο γλυκό Ferrero για του Αγίου Δημητρίου
- Γλυκό για του Αγίου Δημητρίου: Caramel Cheesecake
- Κωκάκια για του Αγίου Δημητρίου
Η συνταγή είναι του φίλου μας Evangelos Kourouklis
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr