Εξοχικο στη γάστρα λουκουμι

Εξοχικό στη γάστρα λουκούμι! Ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι

Υλικά

500 γραμμ. μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε μέτριους κύβους,αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και χοίρινο
500 γραμμ. αρνί, κομμένο σε μέτριους κύβους
1 κύβος ζωμού λαχανικών διαλυμένος σε 1½ ποτήρι ζεστό νερό
450 γραμμ. πράσινες και κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Δείτε ακομη Πεντανόστιμη συνταγή με χοιρινό κρέας για το γιορτινό τραπέζι
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
100 ml ελαιόλαδο
80 γραμμ. βούτυρο
150 γραμμ. φέτα κομμένη σε κύβους
100 γραμμ. κεφαλοτύρι σκληρό, κομμένο σε κύβους
3 ψιλοκομμένες ώριμες τομάτες
1 ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία

Στρώνουμε τον πάτο μιας γάστρας με τα δύο είδη κρέατος ανάμεικτα, από πάνω βάζουμε σε στρώσεις εναλλάξ τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια, και στο τέλος το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη φέτα με το κεφαλοτύρι.

Περιχύνουμε με το βούτυρο και το ελαιόλαδο, τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και τον σπιτικό ζωμό λαχανικών. Καρυκεύουμε με το μπαχάρι και το αλατοπίπερο, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για 2-2½ ώρες στους 160 – 170 βαθμούς.

Δείτε εδώ τις καλύτερες συνταγές για κρεατικά

Close