Ένα πολύ εύκολο νηστίσιμο γλυκό που θα σας εντυπωσιάσει!

Υλικά

500 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι

50 γρ νερό

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

80 γρ ζάχαρη

40 γρ corn flour

150 γρ χυμό από φρέσκο λεμόνι

150 γρ νερό

ξύσμα από ένα λεμόνι

150 γρ ζάχαρη

30 γρ corn flour

500 γρ χυμό από φρέσκα μανταρίνια

50 γρ νερό

ξύσμα από δυο μανταρίνια

80 γρ ζάχαρη

40 γρ corn flour

2-3 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκαλιού

1 κουταλιά τριμμένο καρύδι

Οδηγίες 

Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε το corn flour με το νερό. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι.

Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το διαλυμένο corn flour και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα και να κοχλάζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε στη φόρμα.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού με τον ίδιο τρόπο ανακατεύοντας με το λεμόνι και τα 100 γρ νερό.

Στρώνουμε και την κρέμα λεμονιού στη φόρμα και κάνουμε την ίδια διαδικασία με το χυμό από τα μανταρίνια. Αδειάζουμε και την κρέμα μανταρινιού στη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο σκεπασμένη και την αφήνουμε αρκετές ώρες.

Όταν είναι να σερβίρουμε αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και στολίζουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι που έχουμε ελαφρά αραιώσει με λίγο νερό και τριμμένους ξηρούς καρπούς.

Close