Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Καθαρά Δευτέρα
Δείτε συνταγές εδώ -> Oλες οι συνταγές για την πιο νόστιμη Καθαρά Δευτέρα…-Daddy-Cool
Τρίτη – Κοτόπουλο με μπάμιες !!!
Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσο ψιλοκομμένο και ζεματισμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κ.σούπας πελτέ 1 κονκασέ
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 κιλό μπάμιες αλατοπίπερο,λάδι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο να ροδίσει και αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο,προσθέτουμε σκόρδο,καρότο να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με κρασί προσθέτουμε πελτέ,ντομάτα αλατοπίπερο και δάφνη.
Ρίχνουμε τις μπάμιες για 2-3 λεπτά .
Αδειάζουμε σε ταψί επάνω βάζουμε τα μπούτια, περιχύνουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε 180β. 45-60 λεπτά με όσο νερό θέλουμε να μαλώσει.
Συνταγή από mageirikhkaisuntages.blogspot.com
Δείτε επίσης: Μοσχαράκι λεμονάτο φούρνου με πατάτες!!!
Και νηστίσιμη εκδοχή – Μπάμιες Κουλουριώτικες
Για τη συνταγή πατήστε εδω -> daddy-cool.gr/
Τετάρτη – Ρεβίθια με μελιτζάνες στην γάστρα !!!
Έβρασα τα ρεβίθια μόνο με νερό.
Έκοψα τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις έψησα λίγο στο γκριλ με λίγο λάδι και αλάτι.
Σε άλλο κατσαρολάκι γυάλισα κρεμμύδι,τρεις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες,πιπεριές Φλωρίνης,πρόσθεσα ένα κ.σ. πελτέ (από ντοματάκι Σαντορίνης με μέλι,τζίντζερ και μαστιχέλαιο.
Αν το βρείτε κάπου δοκιμάστε το.
Μου το έστειλε μια φίλη από Σαντορίνη),έσβησα με λίγο κόκκινο κρασί και πρόσθεσα χυμό ντομάτας,κουρκουμά,πιπέρι κόκκινο γλυκό,ρίγανη,δαφνόφυλλο ένα κύβο λαχανικών και νερό από αυτό που έβρασα τα ρεβίθια.
Έβρασα την σάλτσα πέντε λεπτά.
Έβαλα τα ρεβίθια και τις μελιτζάνες στην γάστρα,πρόσθεσα και την σάλτσα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε από το νερό που έβρασαν τα ρεβίθια.
Όσο να σκεπαστεί το φαγητό.
Έψησα με κλειστό καπάκι στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για μία ώρα και άλλη μισή στους 220 με ανοιχτό το καπάκι.
Συνταγή από mageirikhkaisuntages.blogspot.com
Δείτε επίσης: Κλασικά μαμαδίστικα φασολάκια με πατατούλες
Πέμπτη – Ζυγούρι στη λαδόκολλα με κεφαλογραβιέρα
Υλικά
Ζυγούρι 2 κιλά σπάλα ή μπούτι
Κεφαλογραβιέρα 500 γρ
Σκόρδο 3-4 σκελίδες ψιλοκομμένο
Πατάτες 1 κιλό
Πιπέρι μαύρο,πάπρικα,γλυκιά και καυτερή από 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό.
Μουστάρδα 1 κουτάλι της σούπας γεμάτο
Ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές της σούπας
Αλάτι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε το κρέας από λιπάκια, το πλένουμε και το βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει. Ανοίγουμε με το μαχαίρι σχισμές σε διάφορα σημεία του κρέατος. Κόβουμε σε ένα μπολ την κεφαλογραβιέρα σε κύβους,καθαρίζουμε το σκόρδο,το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε στο μπολ με το τυρί.Προσθέτουμε την ρίγανη, αλάτι κι όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και βάζουμε στις σχισμές που ανοίξαμε λίγο από το μείγμα του μπολ. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις αλατίζουμε ελαφρώς. Τις βάζουμε σε ένα μπολ,προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί σταυρωτά. Τοποθετούμε το κρέας, βάζουμε δίπλα του τις πατάτες και τα αλείφουμε με την μουστάρδα. Διπλώνουμε καλά την λαδόκολλα σαν δεματάκι και δένουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για τα πρώτα 20 λεπτά, μετά κατεβάζουμε στους 150 βαθμούς κι αφήνουμε να ψηθεί για 2 ώρες (ανάλογα τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ανοίγουμε την λαδόκολλα κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Συνταγή από chefoulis.gr
Δείτε επίσης: Ψάρι με διάφορα λαχανικά στον φούρνο !!!
Και Νηστίσιμη εκδοχή – Πατάτες γιαχνί με ελιές!
Δείτε τη συνταγή εδώ -> Πατάτες γιαχνί με ελιές!
Παρασκευή – Γαρίδες πικάντικες
Υλικά
Γαρίδες 15-20 τεμ αποφλοιωμένες μεγάλες
Ελαιόλαδο 1/2 κούπα τσαγιού
Μαργαρίνη 3 κουταλιές σούπας
Κρεμμύδι 1 ξερό κομμένο ροδέλες
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Πιπεριές κόκκινες-κίτρινες από 2 τεμ κομμένες ροδέλες
Ντομάτες αποφλοιωμένες 1 κούτι
Καυτερή πάπρικα 1 πρέζα
Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι-πιπέρι
Κόλιανδρο 1/2 κουταλάκι γλυκού ξερό
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
Κάρυ 1/2 κουταλάκι γλυκού
Τζίντζερ φρέσκο 1 μικρό κομματάκι τριμμένο
Οδηγίες
Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την μαργαρίνη, την καυτερή πάπρικα και την γλυκιά να βγάλουν το άρωμά τους και σοτάρουμε αρχικά τις πιπεριές και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τον κόλιανδρο, το κάρυ και το τζίντζερ κι αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Προσθέτουμε τις γαρίδες , αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμη (ανάλογα με το μέγεθος τους), κατεβάζουμε από την φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
*Αν θέλουμε μπορούμε στο τέλος 2 λεπτά πριν αποσύρουμε να προσθέσουμε τριμμένη φέτα.
Συνταγή από chefoulis.gr
Δείτε επίσης: Τσιπούρα με σπανάκι στό φούρνο!!!Ένας υγιεινός συνδυασμός όνειρο!!!!
Σάββατο – Μακαρόνια με τυριά και μπέικον σε φόρμα
Δείτε τη συνταγή εδω -> Μακαρόνια με τυριά και μπέικον σε φόρμα
Δείτε επίσης: Ομελέτα φουρνου με τυρια και αλλάντικα
Και Νηστίσιμη εκδοχή – Πίτσα με λαχανικά μια πανδαισία χρωμάτων στο πιάτο μας
Δείτε τη συνταγή εδω -> Πίτσα με λαχανικά μια πανδαισία χρωμάτων στο πιάτο μας
Κυριακή – Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μυρωδικών
Δείτε τη συνταγή εδώ -> Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μυρωδικών
Δείτε επίσης : Πεντανόστιμος μουσακάς με πατάτες !!!
Και Νηστίσιμη εκδοχή – Κεφτεδάκια Λαχανικών στο φούρνο, όνειρο!!!
Κεφτεδάκια Λαχανικών στο φούρνο, όνειρο!!!
Πίτα Εβδομάδας – Τυρόπιτα με σιμιγδάλι!!
Δείτε τη συνταγή εδώ -> Τυρόπιτα με σιμιγδάλι!!
Δείτε επίσης: Πεντανόστιμη και πανεύκολη κοτόπιτα με ρώσικη σαλάτα! Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
Και Νηστίσιμη πίτα εβδομάδας – Πατατόπιτα νηστίσιμη με χωριάτικο φύλλο
Υλικά Συνταγής
6 χωριάτικα φύλλα σπιτικά η εμπορίου
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
5 μέτριες πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 καρότα τριμμένα
4 μέτρια πράσα σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
4 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό (εναλλακτικά πασπαλίστε με ρίγανη και θυμάρι)
αλάτι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο σουσάμι για την επιφάνεια
Δείτε την εκτέλεση στο argiro.gr
Δείτε επίσης: Λαχταριστη νηστισιμη μανιταροπιτα!
1ο Γλυκό Εβδομάδας – Σοκολατόπιτα με γλάσο, κακάο και τριμμένο καρύδι !!!!
Δείτε τη συνταγή εδώ -> Σοκολατόπιτα με γλάσο, κακάο και τριμμένο καρύδι !!!!
Δείτε επίσης: Πορτοκαλόπιτα, ζουμερή, της Βασούλας!!
2ο Γλυκό εβδομάδας (νηστίσιμο)
Δείτε τη συνταγή εδώ -> Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου όνειρο!
Δείτε επίσης: Νηστίσιμο σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις