Μια πανδαισία χρωμάτων στο πιάτο μας. Ένα υγιεινό σνακ για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας.
Πίτσα με λαχανικά
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
• 1 κούπα γάλα αμυγδάλου • Περίπου 400 gr. αλεύρι γ.ο.χ • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο • Μια πρέζα ζάχαρη • 1 κ.γλ. αλάτι • Θυμάρι
Δείτε ακόμη: Συνταγή για Σπιτική πίτσα υγιεινή και θρεπτική για μικρούς και μεγάλους.Ιδανική για παιδιά!
Για τη σάλτσα
• 1/2 φλ.τσ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας • 2 κ.σ. ελαιόλαδο • Αλάτι • Πιπέρι • Ρίγανη
Για τη γέμιση
• Μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση • Ελιές χωρίς κουκούτσι • Ένα μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες • Πράσινη πιπεριά σε φέτες • Κάπαρη • Οποιοδήποτε άλλο λαχανικό της αρεσκείας σας • Ρίγανη για πασπάλισμα • Ελαιόλαδο για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι. • Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη και ελαστική ζύμη. • Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Για τη σάλτσα
• Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Σύνθεση
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250º C. • Ανοίγουμε το φουσκωμένο ζυμάρι σε μέγεθος και σχήμα της αρεσκείας μας. • Βάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε τα λαχανικά σε ποσότητα της αρεσκείας μας. • Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελαιόλαδο. • Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 250º C στον αέρα. Τα τελευταία 2-3 λεπτά βάζουμε την κουζίνα στην ένδειξη αέρας και αντίσταση κάτω για να ψηθεί και από κάτω



Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα του facebook: Όλα Νηστίσιμα