Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/10/17-22/10/17

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!

Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα- Αυγά στο φούρνο με πατάτες και τυρί

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/10/17-22/10/17           Συνταγή από: sintayes

Υλικά συνταγής

8 αυγά
4 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
3/4 φλ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκρίλ στους 190 βαθμούς. Τοποθετείτε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Βράζετε τις πατάτες ολόκληρες, με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό (ή φούρνο μικροκυμάτων) και μετά τις κόβετε σε κομματάκια. Τις μεταφέρετε σε ένα ταψάκι 22-25 εκ. περίπου, βάζετε το σκόρδο (προαιρετικά) τις περιχύνετε με ελαιόλαδο ή βούτυρο, τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε στο προσθέτετε γκρίλ για 8 λ περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τις βγάζετε από το φούρνο, στρώνετε από πάνω τα αυγά “μάτια” και ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο για 5-8 λ ή μέχρι να ψηθούν. Πασπαλίζετε με το τυρί και το μαϊντανό και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 λ περίπου ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Τρίτη- Κοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα με έτοιμο πέστο βασιλικού

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/10/17-22/10/17Συνταγή από: gastronomos

Υλικά

700 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια 3 – 4 εκ.
2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 ώριμες ντομάτες, χοντροτριμμένες (η φλούδα θα μείνει στον τρίφτη – την πετάμε)
350 γρ. ψιλό κριθαράκι
2 δαφνόφυλλα
1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
100 ml λευκό, ξηρό κρασί (ή ούζο για πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα)
3 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού, από βαζάκι (σε όλα τα σούπερ μάρκετ). Εναλλακτικά, βάζουμε τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένα, μαζί με 2 κουτ. σούπας γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
70 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι. «Σβήνουμε» με το κρασί ή το ούζο, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την ντομάτα. Μαγειρεύουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά. Ρίχνουμε το κριθαράκι, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μπαχάρι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με 500 ml βραστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να γίνει και το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό κατά το μαγείρεμα.

Αποσύρουμε, ρίχνουμε το πέστο βασιλικού, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.

Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ μουστάρδας.

Δείτε ακόμη: Ρυζομπιφτέκια με δυόσμο και φέτα

Τετάρτη- Σούπα με πατάτα και μπρόκολο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/10/17-22/10/17Συνταγή από: infokids

Υλικά

τα μπουκετάκια από 2 μεγάλα μπρόκολα
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
2 πράσα, σε ροδέλες
1,2 λίτρα ζεστός ζωμός κότας ή λαχανικών ή νερό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κουτ. γλυκού κάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και βάζουμε τα πράσα. Αλατίζουμε και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε το ζωμό και τις πατάτες. Βράζουμε για 10 λεπτά και ρίχνουμε το μπρόκολο. Καρυκεύουμε με τον κόλιανδρο και το πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ. Πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να γίνει κρέμα, το μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά και ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη για 1 λεπτό ώστε να αφρατέψει λίγο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και πασπαλίζουμε με το κάρι.

Πέμπτη- Κεφτέδες με μυρωδικά και παρμεζάνα σε κόκκινη σάλτσα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/10/17-22/10/17    Συνταγή από: sintayes

Υλικά συνταγής

Για τους κεφτέδες:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
2 μεγάλα αυγά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
λίγο αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας:

4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. αλαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (πασάτα)
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. πάπρικα
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Για τους κεφτέδες: Σε ένα τρίφτη τρίβετε το κρεμμύδι και πολτοποιείτε το σκόρδο ή πολτοποιείτε στο μούλτι το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Τοποθετείτε το κιμά σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και τον ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σκεπάζετε με μεμβράνη το μπολ και το βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνετε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. Πλάθετε το μείγμα του κιμά σε μεγαλούτσικες μπάλες, τις τοποθετείτε στο ταψί και τις ψήνετε για 30-40 λ περίπου γυρίζοντάς τες 1-2 φορές για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Για τη σάλτσα ντομάτας: Τοποθετείτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, προσθέτετε 1 φλ. τσαγιού νερό, ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 λ περίπου.
Ρίχνετε και τους ψημένους κεφτέδες μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λ ακόμα. Σερβίρετε με ρύζι, πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας.

Δείτε ακόμη: Μπιφτέκια με πιπεριά και φέτα

Παρασκευή-Μπιφτέκια από φακές

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/10/17-22/10/17  Συνταγή από: infokids

Υλικά

1 κουταλιά ελαιόλαδο
400-500 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα ή αλεσμένα στο μπλέντερ
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κούπα φακές βρασμένες
3/4 κούπας τριμμένη σκληρή γραβιέρα
1/2 κούπα τριμμένα καρύδια
1/4 κούπας ρύζι βρασμένο
1/4 κούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός, δυόσμος ή κόλιαντρο
2 αυγά
μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Τα μαγειρεύετε για περίπου 20-25 λεπτά. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα βάζετε σε ένα μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν. Έπειτα τα ανακατεύετε με τις φακές, το τυρί, τα καρύδια, το ρύζι, το μυρωδικό (που θα επιλέξετε), τα αυγά και το πιπέρι. Καλύψτε το βάλτε το για λίγο στο ψυγείο. Πλάστε μπιφτέκια και ψήστε τα για περίπου 10 λεπτά σε να ταψί που θα έχετε αλείψει με λάδι.

Μπορείτε να τα σερβίρετε με πατάτες ή να τα κάνετε να μοιάζουν με μπέργκερ συνοδεύοντας τα με στρογγυλό ψωμάκι, μαρούλι, ντομάτα και λίγη μαγιονέζα.

Σάββατο-Τσιπούρα γεμιστή με πλιγούρι στη λαδόκολλα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/10/17-22/10/17        Συνταγή από mydiatrofi

Υλικά για 4 μερίδες:
4 τσιπούρες καθαρισμένες
60 γρ. πλιγούρι
4 μέτρια κρεμμύδια
1 κλωνάρι σέλερι
3 σκελίδες σκόρδο
Σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λάιμ κομμένο στα τέσσερα

Πηγή: https://www.mydiatrofi.gr

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε 100 ml βραστό νερό. Το αφήνουμε για 20 λεπτά να τραβήξει, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C (στον αέρα 160 °C). Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σέλερι. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε φέτες.
Βάζουμε λίγο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο σε τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το πλιγούρι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Πλένουμε καλά τις τσιπούρες και τις ταμπονάρουμε να στεγνώσουν. Γεμίζουμε κάθε ψάρι με περίπου ¼ από τη γέμιση. Βάζουμε τις τσιπούρες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) και τις ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Τα ψάρια είναι έτοιμα όταν η σάρκα τους χωρίζει εύκολα με ένα πιρούνι.
Αφαιρούμε από τα ψάρια την πέτσα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε τις τσιπούρες γαρνιρισμένες με φέτες λάιμ.

Δείτε ακόμη: Μπιφτέκια με τριμμένη πατάτα

Κυριακή-Μοσχάρι με ταλιατέλες στο φούρνο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/10/17-22/10/17  Συνταγή από: chefoulis.gr

Υλικά

Μοσχάρι σπάλα 12οο γρ
Λαζάνια 1 πακέτο
Ντομάτες φρέσκιες 5-6 τεμ μέτρια
Ντοματοπολτός 1/2 κουτί
Σκόρδο 3 σκελίδες
Πιπέρι μαύρο και πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
Αλάτι
Κεφαλοτύρι 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
Μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο 5 κουταλιές της σούπας
Κόκκινο κρασί 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Νερό
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού

Οδηγίες

Κόβουμε το κρέας σε μέτρια τεμάχια το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει Καθαρίζουμε τα σκόρδα, πλένουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το πιπέρι με την πάπρικα και βάζουμε το κρέας. Το σοτάρουμε να κοκκινίσει κι από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε τα σκόρδα ολόκληρα, συνεχίζουμε το σοτάρισμα, σβήνουμε με το κρασί κι αδειάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπολτό και την ζάχαρη.

Γεμίζουμε με νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει περίπου για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε το κρέας μαζί με το ζουμί του σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, αλατίζουμε, βάζουμε και το μοσχοκάρυδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, ενώ προσθέτουμε κι άλλο λίγο νερό.

Μόλις ξεκινάει να βράζει, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) κι αφήνουμε να ψηθεί. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε το κρέας , προσθέτουμε αν θέλει κι άλλο νερό και ρίχνουμε μέσα τα λαζάνια και την μαργαρίνη. Ανακατεύουμε να απλωθούν και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά. Ανακατεύουμε να μη μας κολλήσουν, κλείνουμε τον φούρνο προσθέτουμε το κεφαλοτύρι,ανακατεύουμε ελαφριά και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό. Στα πιάτα πασπαλίζουμε με επιπλέον κεφαλοτύρι (προαιρετικά).

Πίτα Εβδομάδας

Μια υπέροχη αφράτη, κριτσανιστή, μοσχοβολιστή Πιπερόπιτα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/10/17-22/10/17   Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Γλυκά Εβδομάδας

  • Τα εκλέρ του Άκη

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/10/17-22/10/17Συνταγή από: akispetretzikis

Υλικά:

Για τη γέμιση

500 ml γάλα 3,5% λιπαρά
2 βανίλιες
6 κρόκοι αυγών
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. κόρν φλάουερ
2 κ.σ. κακάο
30 γρ. βούτυρο

Για τη ζύμη

250 ml νερό
110 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
128 γρ. αλεύρι
3-4 μεγάλα αυγά
1 αυγό μαζί με 1 κ.σ. νερό ελαφρά χτυπημένο για άλλειμα

Για την επικάλυψη

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και το βάζουμε να βράσει. Όταν συμβεί αυτό και λιώσει το βούτυρο αφαιρούμε από τη φωτιά και με μιας προσθέτουμε όλο το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα δυνατά μέχρι που θα έχουμε μια ωραία ζύμη.

Επιστρέφουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά, τη χαμηλώνουμε και ξεκινάμε ανακατεύοντας με την κουτάλα να κάνουμε τη ζύμη πιο σφιχτή εξατμίζοντας λίγο από το νερό της. Αυτό κρατάει γύρω στο λεπτό και είναι έτοιμη η ζύμη όταν γίνεται πια μια μπάλα.

Αφαιρούμε από το κατσαρολάκι και βάζουμε τη ζύμη στο μίξερ με το σύρμα.
Ξεκινάμε και δουλεύουμε τη ζύμη λίγο μόνη της για να κρυώσει καλά ενώ σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Ξεκινάμε και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μόνο όταν πιάνουμε τον κάδο του μίξερ και είναι κρύος και περιμένουμε να απορροφηθεί το κάθε ένα πριν ρίξουμε το επόμενο.

Όταν ρίξουμε και το τρίτο τότε κοιτάμε τη ζύμη να δούμε αν θέλει και το τέταρτο. Αν το χρειάζεται ή όχι έχει να κάνει με το πόσο “στεγνή” είναι η ζύμη και το πόσο μεγάλα είναι τα αυγά. Καλό θα είναι το τέταρτο αυγό να το ανακατέψουμε και να το χτυπήσουμε και λίγο ώστε αν χρειαστεί να μην το ρίξουμε όλο αλλά λίγο από αυτό.

Η ζύμη πρέπει να είναι λεία και ελαστική και να τρέχει πολύ αργά και ελάχιστα όταν σηκώσουμε λίγη με ένα κουτάλι από το μπολ του μίξερ. Αν στέκεται πάνω στο σύρμα πρέπει να ρίξουμε και το τέταρτο αυγό.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε κορνέ και ετοιμάζουμε 1-2 ταψάκια του φούρνου στρώνοντας λαδόκολλα πάνω τους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Κάνουμε 10-12 κορδόνια ζύμης πάνω στα ταψάκια. Σαν μέγεθος να είναι λουκάνικου για χοτ ντογκ.

Με την πίσω μεριά ενός πιρουνιού κάνουμε γραμμές επάνω στα κορδόνια. Αλλείφουμε με το αυγό χτυπημένο με λίγο νερό.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Αν έχουμε χρόνο τα αφήνουμε στο φούρνο με μισάνοιχτη πόρτα αφού τον σβήσουμε για να στεγνώσουν καλύτερα και ακόμα καλύτερα θα είναι να τα γεμίσουμε την επόμενη μέρα.

Για τη γέμιση

Χωρίζουμε τη ζάχαρη στη μέση.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη. Την υπόλοιπη τη βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε εκεί μέσα και τους κρόκους και τις βανίλιες.

Χτυπάμε καλά το μείγμα και όταν πια η ζάχαρη λιώσει ρίχνουμε το κορνφλάουρ και το κακάο. Ανακατεύουμε και αυτά πολύ καλά.

Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά το γάλα χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου. Όταν ξεκινάει να βράσει αφαιρούμε από τη φωτιά. Μέρος από αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στα αυγά και αφού το ανακατέψουμε καλά το ρίχνουμε όλο μέσα στην κατσαρόλα ξανά.

Ζεσταίνουμε μέχρι να δέσει και να γίνει σφιχτό το μείγμα, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Με ένα κουταλάκι το δοκιμάζουμε για να δούμε αν έχει γεύση αλευριού. Αν έχει, συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά. Αν δεν έχει, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε και το βούτυρο.

Κρυώνουμε το μείγμα βάζοντάς το σε ένα ταψάκι και σκεπάζοντάς το με μεμβράνη που θα ακουμπάει επάνω του για να μην κάνει κρούστα.

Το βάζουμε ψυγείο μέχρι να κρυώσει και μετά μεταφέρουμε σε κορνέ.

Συναρμολόγηση

Κάνουμε 3 τρύπες στην κάτω μεριά με ένα μαχαίρι και γεμίζουμε με τη γέμιση.

Για την επικάλυψη

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και καλύπτουμε την πάνω μεριά του γλυκού μας.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ.

  • Σιροπιαστές φωλίτσες με Μερέντα !!!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/10/17-22/10/17Συνταγή από: daddy-cool.gr

 

Close