Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 27/3/17-2/4/17 ( Και νηστίσιμο)

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα- Ριζότο με κοτόπουλο

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 27/3/17-2/4/17 ( Και νηστίσιμο)Συνταγή από:supersyntages.gr

Υλικά συνταγής:

1 στήθος κοτόπουλο

1 κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο

15 φλυτζάνι ρύζι καρναρόλι

1⁄2 κόκκινη πιπεριά

1⁄2 κίτρινη πιπεριά

1⁄2 πορτοκαλί πιπεριά

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Καταρχήν βράζουμε το κοτόπουλο σε ένα κατσαρολάκι με 1 λίτρο νερό.Μόλις είναι έτοιμο (το δοκιμάζουμε αν τρυπιέται εύκολα), βγάζουμε το κοτόπουλο απο το κατσαρολάκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το ζωμό το φυλάμε χωριστά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατα προτίμηση σε ένα γουοκ τσιγαρίζουμε το βούτυρο με το κρεμμύδι και τις πιπεριές (αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μερικούς κόκκους καλαμπόκι). Μόλις μαλακώσουν τα υλικά προσθέτουμε το ρύζι ωμό και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο απο τον ζωμό στο γουόκ μέχρι να καλυφθεί το ρύζι. Μόλις το ρύζι απορροφήσει τον ζωμό προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι. Δηλαδή προσθέτουμε λίγο ζωμό, μόλις απορροφηθεί δοκιμάζουμε το ρύζι, αν δεν είναι έτοιμο ρίχνουμε κι άλλο ζωμο κ.ο.κ. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όλο τον ζωμό. Μόλις το ρύζι ψηθεί, αποσύρουμε απο την φωτιά και σερβίρουμε.

Tip: Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τριμμένη φέτα από πάνω.

Δείτε ακόμη: Ρολό σφολιάτας με κιμά

Εναλλακτική νηστίσιμη συνταγή: Ριζότο με γαρίδες

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 27/3/17-2/4/17 ( Και νηστίσιμο)Συνταγή από: patrasevents

Υλικά για 4-6 άτομα:

– 1 κιλό γαρίδες
– 1/2 λεμόνι κομμένο σε φέτες
– 1/2 κούπα βούτυρο φυτικό
– 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
– 1 σκελίδα σκόρδου
– 1 κλωνάρι σέλινο χωρίς τα φύλλα
– μερικά κλωνάρια μαϊντανού
– 1 μικρό κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες
– 1 κουταλιά κοφτή ντοματοπελτέ
– 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
– 1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη
– 2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
– λίγο πιπέρι
– 2 φύλλο δάφνης
– λίγη πάπρικα
– 2 κούπες ρύζι

Εκτέλεση:

1. Με άφθονο νερό πλένετε τις ωμές γαρίδες και τις καθαρίζετε από το κέλυφος και το μαύρη κορδονάκι ανάμεσα τις γαρίδες (εντεράκι).

2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 4 κούπες νερό και το λεμόνι σε φετούλες. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει προσθέτετε τις γαρίδες και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τις στραγγίζετε και κρατάτε μια κούπα από το νερό τους.

4. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το σέλινο δεμένο με τα κλωνάρια μαϊντανού, τις ντομάτες, τον ντοματοπολτέ, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, την πάπρικα και το νερό από τις γαρίδες.

5. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράζει για 30 λεπτά της ώρας μέχρι να δέσει. Κατόπιν ρίχνετε τις γαρίδες και αφήνετε να σιγοβράσουν με τη σάλτσα για άλλα 5 λεπτά.

6. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, το στραγγίζετε και το βάζετε σε φόρμα. Βάζετε πάνω στο ρύζι τις γαρίδες με τη σάλτσα τους.

Τρίτη- Πατάτες ογκρατέν με μπέικον και κρέμα γάλακτος

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 27/3/17-2/4/17 ( Και νηστίσιμο)Συνταγή από: barbastathis
Υλικά για 6 άτομα

1.000 γρ. | Στρογγυλές Πατάτες Φούρνου Μπάρμπα Στάθης
1 φλιτζάνι | γάλα φρέσκο
1½ φλιτζάνι | κρέμα γάλακτος
3 | αυγά χτυπημένα
300 γρ. | μπέικον κομμένο σε κομματάκια
450 γρ. | κασέρι
150 γρ. | κεφαλογραβιέρα ή μετσοβόνε τριμμένο
βούτυρο ή μαργαρίνη για να αλείψετε το ταψί
λίγο | αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής:

Βουτυρώνετε πολύ καλά ένα ταψί διαμέτρου 30-32 εκατοστών. Απλώνετε σε μια στρώση τις πατάτες και αλατοπιπερώνετε. Ανάμεσα και πάνω από τις πατάτες σκορπίζετε το κασέρι, την κεφαλογραβιέρα (ή το μετσοβόνε) και το μπέικον.
Ανακατεύετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και περιχύνετε τις πατάτες. Ψήνετε το φαγητό στους 200° C σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30΄. Κατόπιν αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30΄μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.

Εναλλακτική νηστίσιμη συνταγή: Πατάτες και καρότα στο φούρνο

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 27/3/17-2/4/17 ( Και νηστίσιμο)                    Συνταγή από: syntages.matia.gr

Υλικά:

Πατάτες
Καρότα
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Οι ποσότητες των λαχανικών καθώς και η αναλογία τους είναι καθαρά θέμα γούστου.
Εγώ για ένα μεσαίο ταψάκι, χρησιμοποιώ 7 πατάτες και 7 καρότα. Ας ξεκινήσουμε
όμως την παρασκευή του φαγητού μας.
Φυσικά ξεφλουδίζουμε (με το πίλερ ή με μαχαίρι) τα λαχανικά μας και τα πλένουμε
καλά. Σε ένα ταψί (ανάλογα της ποσότητας των υλικών μας) κόβουμε σε κομμάτια
μεγέθους όσο ο μισός αντίχειρας μας, τις πατάτες και τα καρότα. Ρίχνουμε μπόλικο
ελαιόλαδο (όχι τσιγκουνιές), αρκετούτσικο αλάτι και μισό ποτήρι νερό. Σταυρώνουμε
το φαγητό μας και το βάζουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Σε περίπου 1
1/2 με 2 ώρες θα είναι έτοιμο. Ε, πριν το σβήσετε δοκιμάστε για να είστε σίγουροι!
Σερβίρουμε έτσι όπως είναι ζεστό, πασπαλίζοντας με ελάχιστη ριγανίτσα και λίγο
φρεσκοτριμμένο πιπεράκι

Τετάρτη- Ρεβυθοκεφτέδες

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 27/3/17-2/4/17 ( Και νηστίσιμο)       Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Πέμπτη- Χοιρινό σνιτσελ στο φούρνο σαν πίτσα!

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 27/3/17-2/4/17 ( Και νηστίσιμο)         Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Εναλλακτική συνταγή νηστίσιμη:  Νηστίσιμη Πίτσα

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 27/3/17-2/4/17 ( Και νηστίσιμο)    Δείτε τη συνταγή στο: turborecipes

Δείτε ακόμη: Πατάτες- πίτσα! Η καλύτερη συνταγή που δοκιμάσετε ποτέ!

Παρασκευή- Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 27/3/17-2/4/17 ( Και νηστίσιμο)Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Σάββατο- Σουπιές στιφάδο

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 27/3/17-2/4/17 ( Και νηστίσιμο)         Συνταγή στο: daddy-cool.gr

Δείτε τη συνταγή στο: Πεντανοστιμες κρεπες στο φουρνο γεμιστες με κιμα

Κυριακή- Μακαρόνια με κιμά μοσχαρίσιο

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 27/3/17-2/4/17 ( Και νηστίσιμο)Συνταγή από: diakonima

Συστατικά:

3 κ.σ. ελαιόλαδο
750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ξερό θυμάρι
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 ml κόκκινο κρασί
200 ml νερό
1 κύβο ζωμό μοσχαριού ή κοτόπουλο
1 στικ κανέλα
2 φύλλα δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι (500 γρ.)
100 ml κρέμα γάλακτος
παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα βαθύ αντικολητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει πολύ καλά και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Προσθέτουμε το ¼ από τον κιμά, κόβοντάς τον σε κομματάκια με τον χέρι μας. Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει και να πάρει χρώμα εξωτερικά (δεν θέλουμε να ψηθεί τελείως).
Αφαιρούμε τον κιμά από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τον βάζουμε σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε άλλες τρεις φορές την ίδια διαδικασία με τον υπόλοιπο κιμά (αν προσθέσουμε όλο τον κιμά κατευθείαν δεν θα καραμελώσει όμορφα)
Στο ίδιο τηγάνι και χωρίς να το καθαρίσουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ξερό θυμάρι και αφήνουμε να καραμελώσει το κρεμμύδι για τουλάχιστον 4-5 λεπτά
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον κιμά, τον πελτέ και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ
Με το που εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε μέσα το νερό, τον κύβο, το στικ κανέλας, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια και την ντομάτα κονκασέ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Όσην ώρα βράζει ο κιμάς, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας.
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια
Τα βράζουμε σύμφωνα μέ τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από την φωτιά, τα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Αφού έχει δέσει η σάλτσα μας, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα κιμά από πάνω, πασπαλίζουμε με φρέσκια παρμεζάνα, βασιλικό και μπόλικο φρέσκο πιπέρι.

Εναλλακτική νηστίσιμη συνταγή: Μακαρόνια με κιμά από χταπόδι

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 27/3/17-2/4/17 ( Και νηστίσιμο)Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Πίτες Εβδομάδας:

Ντοματόπιτα

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 27/3/17-2/4/17 ( Και νηστίσιμο)       Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Εναλλακτική νηστίσιμη πίτα- Νηστίσιμη ντοματοκρεμμυδόπιτα 

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 27/3/17-2/4/17 ( Και νηστίσιμο)                      Δείτε τη συνταγή στο: wwwirida.blogspot.gr

Γλυκά Εβδομάδας:

              Μπισκοτογλυκό ψυγείου με ανάλαφρη κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 27/3/17-2/4/17 ( Και νηστίσιμο)                     Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

 

           Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες, νηστίσιμος

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 27/3/17-2/4/17 ( Και νηστίσιμο)            Δείτε τη συνταγή στοdaddy-cool.gr

 

 


Close