Στην ομάδα μας συνταγες για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θελει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα- Κανελόνια με σπανάκι, τυρί και σάλτσα ντομάτας
Συνταγή από: sintayes.gr
Υλικά συνταγής:
1 κουτί κανελόνια
1 κ. φρέσκο σπανάκι,καθαρισμένο
2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομένα
300 γρ. κατίκι ή ανθότυρο
200 γρ. φέτα
4-5 κ.σ. βούτυρο
5-6 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι,πιπέρι
Σάλτσα ντομάτας:
400 γρ.τριμμένη ντομάτα [ή κονκασέ κονσέρβας]
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι ή ρίγανη
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε φαρδειά κατσαρόλα και σωτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας . Μόλις μαλακώσουν, τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και το αφήνουμε να κρυώσουν.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρά. Στο τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και αποσύρουμε απο τη φωτιά.
Βάζουμε τα κανελόνια να ζεματιστούν για 2′ σε αλατισμένο νερό που βράζει.Τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Αναμειγνύουμε το σπανάκι με το κατίκι και τη φέτα, που έχουμε θρυμματίσει με πηρούνι, αλάτι, πιπέρι.
Γεμίζουμε μ” αυτό το μείγμα τα κανελόνια, κατά τα 2/3 και τα τοποθετούμε σε σειρές σε βουτυρωμένο, πυρίμαχο σκεύος.
Ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, πριν ακουμπήσουμε τη δεύτερη στρώση. Στο τέλος, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και την τριμμένη παρμεζάνα. Τα βάζουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς, για 30′-35΄. Τα σερβίρουμε ζεστά.
Δείτε ακόμη: Πουγκάκια με μανιτάρια και μπέικον-ιδανικα για παρτυ-μπουφέ!
Τρίτη- Κοτόπουλο με μανιτάρια ντομάτες
Συνταγή από: naturanrg.gr
Υλικά* για 4 άτομα
1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1 καρότο
1 κλωναράκι σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι
300γρ. μανιτάρια πορτσίνι
200γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια σε κονσέρβα
ζωμός βιολογικός από κοτόπουλο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κουταλιές αγνό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφού καθαρίσετε και κόψετε το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με λάδι και τα σοτάρετε σε σιγανή φωτιά. Τα βγάζετε από το σκεύος και τα κρατάτε στην άκρη.
Ροδίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην ίδια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και στη συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοταρισμένα λαχανικά.
Αλατοπιπερώνετε και αφού προσθέσετε 1 κουτάλα ζεστό ζωμό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε τα ντοματάκια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, γυρίζοντας τα κομμάτια του κοτόπουλου τουλάχιστον 2-3 φορές σε αυτό το χρονικό διάστημα.
Τέλος, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε. Συνοδεύεται υπέροχα με ρύζι ή πατάτες πουρέ.
Τετάρτη- Μελιτζάνες με μπέϊκον και τυριά σε σάλτσα ντομάτας
Συνταγή από: sintayes.gr
Υλικά συνταγής
15 φέτες από μελιτζάνες ψιλοκομμένες
8 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
σπορέλαιο για τηγάνισμα της μελιτζάνας
200 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα
Για τη σάλτσα:
1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
2 ντομάτες φρέσκες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
5-6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1/4 ποτήρι του νερού λάδι
λίγη ζάχαρη
2 κ.σ. ξύδι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 30′ σε σουρωτήρι για να “ιδρώσουν” και να ξεπικρίσουν. Μετά το ημίωρο ξεβγάζουμε με μπόλικο νερό τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Αλατίζουμε ελαφρώς, τηνανίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Εναλλακτικά τις ραντίζετε με λάδι και τις ψήνετε στο γκρίλ μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέϊκον, το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει και το ψιλοκόβουμε. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα άλλα υλικά για τη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί η σάλτσα και μείνουν με το λαδάκι τους.
Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψάκι.
Αλείφουμε το ταψί με λίγη σάλτσα ντομάτας, απλώνουμε τις μελιτζάνες τη μία δίπλα στην άλλη και περιχύνουμε σε μια-μια με ένα κουτάλι, σάλτσα. Τέλος τις πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 20′ περίπου.
Εναλλακτικά προσθέστε το τριμμένο τυρί μέσα στη σάλτσα και και περιχύστε τις μελιτζάνες ή κόψτε σε φέτες το τυρί και καλύψτε τις μελιτζάνες και μετά προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας.
Δείτε ακόμη: Συνταγή για πάρτυ: Κιμαδοπιτάκια με Φιλαδέλφεια
Πέμπτη- Μπριζόλες μοσχαρίσιες με πιπεριές στο φούρνο
Συνταγή από: pontos-news.gr
Υλικά:
4-6 μπριζόλες μοσχαρίσιες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 πιπεριές κομμένες σε χοντρές φέτες
5 πατάτες κυδωνάτες
μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Στη συνέχεια τις αλείφουμε με μουστάρδα και τις τοποθετούμε σε ταψί.
Σκορπίζουμε μέσα στο ταψί και τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι κι 1 φλ. νερό και ψήνουμε στους 200° για 1,5 ώρα περίπου.
Παρασκευή- Ριζότο με σπανάκι και ρεβίθια
Συνταγή από: naturanrg.gr
Υλικά για 4 άτομα:
300 γρ. ολικής άλεσης ρύζι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
200 γρ. φύλλα φρέσκο σπανάκι
200 γρ μαγειρεμένα ρεβίθια
1 μικρό κρεμμύδι
Ετοιμασία
Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα με παχύ πάτο βράζεις το ρύζι (σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα). Εντωμεταξύ, ροδίζεις το κρεμμύδι σε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτεις το ζεστό ζωμό και αφήνεις το κρεμμύδι να μαλακώσει καλά. Κατόπιν, προσθέτεις το σπανάκι και το μαγειρεύεις για περίπου δέκα λεπτά. Τέλος, ρίχνεις το ρύζι για να ενωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά και 1-2 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος τα βρασμένα ρεβίθια. Αλατοπιπερώνεις ανάλογα με το γούστο σου και αφού σερβίρεις καρυκεύεις το πιάτο σου με λίγο παρθένο ελαιόλαδο.
Σάββατο- Καλαμάρια γεμιστά με φέτα
Συνταγή από: kathimerini.gr
Υλικά για 4 άτομα:
περίπου 1 κιλό καλαμάρια, κατά προτίμηση μεγάλα, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα
250 γρ. φέτα, της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένη
100 γρ. γραβιέρα γλυκιά ή κεφαλοτύρι (της αρεσκείας μας), τριμμένο
2 μέτριες ντομάτες, καθαρισμένες από φλούδες και σπόρια, κομμένες σε κυβάκια
3 πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες από σπόρια, κομμένες σε κυβάκια
2 – 3 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας μαντζουράνας ή ριγάνης, ψιλοκομμένα (σε γλαστράκια, σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
ή 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, προτιμότερο ακέρωτου
80 ml ελαιόλαδο
30 ml χυμός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδου, ελαφρώς τσακισμένη
Για τη σάλτσα:
20 ml χυμός λεμονιού
60 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Πλένουμε καλά τα καλαμάρια και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε τα πλοκάμια σε μια κατσαρόλα με νερό, να τα καλύπτει, και τα βράζουμε για 2 – 3 λεπτά.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το σκόρδο για 1/2 λεπτό. Βγάζουμε το σκόρδο από το τηγάνι και το κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και τις σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Με τρυπητή κουτάλα τις παίρνουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τις ντομάτες σε δόσεις, αραιά μεταξύ τους σε μία στρώση, ώστε να τηγανιστούν, χωρίς να βράσουν, για περίπου 4 – 5 λεπτά, ίσα να γλυκάνουν. Με τρυπητή κουτάλα τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε στο μπολ με τις πιπεριές.
Οταν κρυώσει το μείγμα στο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι στερεωμένο σε ένα βαθύ πιάτο, ώστε να κρατήσουμε τα ζουμιά που θα βγάλει. Μετά από λίγα λεπτά, αδειάζουμε το μείγμα πάλι στο μπολ και προσθέτουμε τα τυριά, τη μαντζουράνα ή τη ρίγανη, το ξύσμα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα, κλείνουμε το άνοιγμα με τα βρασμένα πλοκάμια, στερεώνοντάς το με μια οδοντογλυφίδα.
Βάζουμε τα καλαμάρια σε ένα ταψάκι που να τα χωράει άνετα σε μία στρώση, τα λαδώνουμε καλά και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο και από την άλλη πλευρά.
Οταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και κρατάμε το ζουμί που έχουν βγάλει στο ταψί. Ανακατεύουμε το ζουμί που κρατήσαμε (από τα σοταρισμένα λαχανικά), μαζί με το ζουμί από το ταψάκι όπου ψήσαμε τα καλαμάρια, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, περιχύνουμε τα καλαμάρια και σερβίρουμε.
Μυστικό: Μπορούμε να ψήσουμε τα καλαμάρια στη σχάρα, στο γκριλ (βάζοντας ένα ταψάκι από κάτω για να τρέχουν τα ζουμιά τους) για περίπου 5 – 6 λεπτά από κάθε πλευρά (εξαρτάται από το πόσο τραγανά μάς αρέσουν)
Δείτε ακόμη: Φασολάκια με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού.
Κυριακή-Μακαρόνια με κιμά
Συνταγή από: sintayes.gr
Υλικά συνταγής
1/2 κιλό μακαρόνια της αρεσκείας σας
1/2 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
λίγο κανελογαρύφαλο σκόνη [προαιρετικά]
λίγη πάπρικα γλυκιά
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
τυρί τριμμένο [μυζήθρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα κ.α.]
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζετε ελαφρά για πολύ λίγο. Προσθέτετε τον κιμά και τον καβουρδίζετε πιέζοντάς τον με πηρούνι για να ξεχωρήσουν οι κόκκοι του.
Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, το πολτό, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά μας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό για 30-40 λεπτά.
Δέκα λεπτά πριν βράσει ο κιμάς προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Εν” τω μεταξύ βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία τους [προσοχή μην τα παραβράσετε].
Στραγγίζετε, λαδώνετε τα μακαρόνια, τα σερβίρετε σε πιατέλα προσθέτετε μπόλικο τυρί τριμμένο και περιχύνεται με τον κιμά. Απολαύστε τα ζεστά.
Πίτα Εβδομάδας
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
Συνταγή από: alatikaipiperi.gr
Υλικά
1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένo/η, για το άλειμμα της φόρμας
2 κ.σ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
2 κ.σ. μουστάρδα, πικάντικη
6 φέτες ζαμπόν (κατά προτίμηση καπνιστό)
6 φέτες κασέρι
4 άσπρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 ντομάτα, σε λεπτές φέτες
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 αβγό, χτυπημένο με 1 κ.σ. γάλα
αλάτι & πιπέρι.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, αέρα ή αντιστάσεις. Σε ένα ταψί στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και πάνω απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Στη μισή επιφάνεια του φύλλου (κατά μήκος) στρώνουμε τα υλικά με τη σειρά: τυρί κρέμα, μουστάρδα, ζαμπόν, κασέρι, μανιτάρια και ντομάτα. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και κλείνουμε σκεπάζοντας με το υπόλοιπο φύλλο. Πιέζουμε ελαφρά τα σημεία που ενώνει η ζύμη για να κολλήσει καλά. Με ένα πινέλο «σφραγίζουμε» τις άκρες αλείφοντας τες με το μείγμα του αβγού με το γάλα. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο μείγμα αβγού και την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία. Ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο, κόβουμε και σερβίρουμε.
Tips: Αν δεν έχετε λαδόκολλα, απλά αλείψτε την επιφάνεια του ταψιού σας με λίγη λιωμένη μαργαρίνη.
Το τρύπημα βοηθάει τη ζύμη να φουσκώσει σωστά. Φροντίστε να το κάνετε μετά το άλειμμα διαφορετικά το αβγό θα κλείσει τις τρύπες και δεν θα ψηθεί σωστά.
Γλυκά Εβδομάδας
1.Γερμανικό κέικ με βανίλιες ή δαμάσκηνα / Plum cake
Συνταγή από: kouzinista.gr
Υλικά
750g βανίλιες, κομμένες σε χοντρές φέτες (κατά προτίμηση με κόκκινη σάρκα)
⅔ κούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (150g)
⅔ κούπας ζάχαρη (130g)
4 αυγά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (250g)
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ (5g)
2 κ.σ. μέλι (50g)
2 κ.γλ. κανέλα
150g crème fraîche
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε μια στρόγγυλη φόρμα με έλασμα και διάμετρο 24 ή 26cm.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις βανίλιες, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Κόβουμε κάθε κομμάτι στα δύο ή στα τρία, ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι βανίλιες.
Κοσκινίζουμε σ’ ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και το αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ ή σ’ ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα ν’ ασπρίσει και ν’ αφρατέψει. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, προσθέτουμε δύο από τα τέσσερα αυγά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα με μια σπάτουλα. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελάχιστα, όσο χρειάζεται για να ενσωματωθεί στη ζύμη.
Απλώνουμε τη μισή ζύμη ομοιόμορφα στη βουτυρωμένη φόρμα και στρώνουμε το ⅓ από τις κομμένες βανίλιες πάνω στη ζύμη. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και απλώνουμε τις υπόλοιπες βανίλιες στην επιφάνεια.
Αναμειγνύουμε σ’ ένα μπολ τα υπόλοιπα δύο αυγά με το μέλι και την κανέλα. Προσθέτουμε την crème fraîche και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύνουμε με το μείγμα ομοιόμορφα την επιφάνεια του κέικ.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά περίπου. Ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο, ανάλογα με το φούρνο. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα το κέντρο του κέικ, αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο. Μεταφέρουμε την φόρμα σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει, πριν το ξεφορμάρουμε.
Το σερβίρουμε, αν θέλουμε, με ροζέτες σαντιγί.
2.Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές ευκολo με λιγα υλικα…
Συνταγή στο: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες