Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα Μοσχαράκι με λαχανικά
Υλικά
Μοσχάρι 2 κιλά σπάλα χωρίς κόκκαλο
Πατάτες 3
Σκόρδο 7 σκελίδες
Μελιτζάνες 3
Ντομάτες 2
Μαϊντανός 1 ματσάκι
Χυμός ντομάτας 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Πιπεριά κίτρινη 1
Πιπεριά κόκκινη 1
Πιπεριά πράσινη 1
Τυρί φέτα 500 γρ
Νερό 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Ελαιόλαδο 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Οδηγίες
Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε φέτες, πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και τις ψιλοκόβουμε. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε το σκόρδο. Στρώνουμε σε ένα ταψί τις πατάτες, το σκόρδο, τις μελιτζάνες ,τις πιπεριές, τις ντομάτες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό (αν θέλουμε βάζουμε και κολοκυθάκια), αλατοπιπερώνουμε το κρέας, θρυμματίζουμε την φέτα και περιχύνουμε το κρέας με τον χυμό της ντομάτας, το ελαιόλαδο και το νερό, το βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.
Συνταγή από chefoulis.gr
Δείτε επίσης Ρύζι με κιμά και μυρωδικά σαν κέικ!
Τρίτη Βίδες φούρνου με σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν και διάφορα τυριά
Υλικά
1 πακέτο βίδες
100 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
300γρ. ζαμπόν σε μικρούς κύβους
½ καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
150γρ. κασέρι πικάντικο τριμμένο
150γρ. τσένταρ τριμμένο
100γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 ml λευκό ξηρό κρασί
300ml χυμό ντομάτας
1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους μειώνοντας τον χρόνο βρασμού κατά 2 λεπτά. Κρατάτε ½ φλιτζάνι (100 ml) από το νερό τους και τα στραγγίζετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο, την πιπερίτσα και το ζαμπόν και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε το χυμό ντομάτας και το μισό φλιτζάνι νερό που έχετε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 8-10 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνετε τα βρασμένα ζυμαρικά σε ένα ταψάκι και προσθέτετε την σάλτσα. Πασπαλίζετε με τη γραβιέρα, το μισό τσένταρ και το μισό κασέρι. Ανακατεύετε καλά με δύο κουτάλια. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Πασπαλίζετε με λίγο έξτρα θυμάρι και σερβίρετε.
Συνταγή από olivemagazine.gr
Δείτε επίσης Κεφτεδάκια ψαριού!
Τετάρτη ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Υλικά για 4 άτομα
1 συσκευασία μπάμιες Μπάρμπα Στάθης (1.000 γρ.)
70 ml ξίδι από κρασί
150 ml ελαιόλαδο
1 κ. γλυκού ζάχαρη καστανή
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθης (500 γρ.)
1 συσκευασία κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης (250 γρ.)
1 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 κ. σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
200 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνετε τις μπάμιες και τις σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 4 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα με προσοχή να μη διαλυθούν.
Σβήνετε με το ξίδι και μετά από 1 λεπτό πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ρίχνετε και το κρεμμύδι και σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεσαίο ταψί. Προσθέτετε το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με την ντομάτα και 1½ φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό.
Σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό για περίπου 40-45 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το ταψί, σκορπίζετε το τυρί, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρώς η φέτα και να γκρατιναριστεί το φαγητό.
Συνταγή από barbastathis.com
Δείτε επίσης Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 19/8/19-25/8/19
Πέμπτη Χοιρινές Μπριζόλες με Σάλτσα Μπάρμπεκιου
Υλικά Συνταγής
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
8 κ.σ. σάλτσα μπάρμπεκιου
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Τοποθετούμε τις χοιρινές μπριζόλες σε ένα ταψί και αλείφουμε κάθε μπριζόλα με μία κουταλιά έτοιμης σάλτσας μπάρμπεκιου από κάθε της πλευρά.
Αλατοπιπερώνουμε τι μπριζόλες ελαφρά και τις αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος.
Συνταγή για Χοιρινές Μπριζόλες με Σάλτσα Μπάρμπεκιου
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο αέρα στους 180°C.
Σκεπάζουμε σφιχτά το ταψί με τις Χοιρινές Μπριζόλες με Σάλτσα Μπάρμπεκιου με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το ταψί και τις ψήνουμε επιπλέον για 15 λεπτά από κάθε τους πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Βγάζουμε τις χοιρινές μπριζόλες με bbq sauce από τον φούρνο και με ένα κουτάλι περιχύνουμε πάνω τους την σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί για να γλασαριστούν.
Χοιρινές Μπριζόλες με Σάλτσα Μπάρμπεκιου ψημένες γα 1 ώρα στον φούρνο
Σερβίρουμε τις Χοιρινές Μπριζόλες με Σάλτσα Μπάρμπεκιου ζεστές και μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με σαλάτα ή λίγο πουρέ πατάτας.
Συνταγή από alwayshungry.gr
Δείτε επίσης Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 22/07/19-28/07/19
Παρασκευή Υγιεινές φακές λεμονάτες για μικρούς και μεγάλους!
Δείτε τη συνταγή ΕΔΏ
Σάββατο Κοτόπουλο με ρύζι στη κατσαρόλα
Υλικά συνταγής
6 μπούτια κοτόπουλου (μόνο το επάνω μέρος δηλ. το μπούτι ή μόνο τα πόδια ή συνδυασμός των 2)
1 φλ. τσαγιού ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε κυβάκια
2 πιπεριές, ψιλοκομμένες σε κυβάκια (1 πράσινη+1 κίτρινη ή πορτοκαλί)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 μικρό μπαστούνι σέλερι, ψιλοκομμένα (μόνο το άσπρο μέρος)
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. αποξηραμένο
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
3 φλ. τσαγιού ζωμό κότας (2 ½ + ½ χωριστά)
3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 ½ φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
φύλλα φρέσκου μαϊντανού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια φαρδιά ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Το αφαιρείτε από τη κατσαρόλα και το μεταφέρετε με τσιμπίδα ή τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και τις πιπεριές πασπαλισμένα με 1-2 πρέζες αλάτι, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το θυμάρι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
Προσθέτετε το ρύζι, το ανακατεύετε, ρίχνετε τα 2 ½ φλ. ζωμό κοτόπουλου, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα για να “βγάλετε” ότι έμεινε στη βάση της κατσαρόλας από το σοτάρισμα του κοτόπουλου και των λαχανικών. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και το αφήνετε να σιγοβράσει για 4-5 λ.
Στη συνέχεια ξαναβάζετε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα και συνεχίζετε το σιγομαγείρεμα για 20-30 λ ή μέχρι να βράσουν καλά το κοτόπουλο και το ρύζι. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν απαιτείται συμπληρώνετε, όπως επίσης συμπληρώνετε, αν απαιτείται, σταδιακά και το υπόλοιπο ½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας. Το σερβίρετε ζεστό πασπαλισμένο, προαιρετικά, με λίγα χοντροκομμένα φύλλα μαϊντανού.
Συνταγή από sintayes.gr
Κυριακή Πεντανόστιμα σουτζουκάκια με λευκή σάλτσα!
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Πίτα Εβδομάδας Μια εύκολη πίτα με κοτόπουλο από ζύμη για πίτσα!
Τι θα χρειαστείς για την πίτα με κοτόπουλο;
1 κουταλιά ηλιέλαιο
1 κιλό στήθος κοτόπουλου
1 φλιτζάνι σάλτσα
1/3 φλιτζάνι τυρί κρέμα
1 πακέτο ζύμη για πίτσα
1 κουταλιά βούτυρο, λιωμένο
Πώς θα φτιάξεις την πίτα με κοτόπουλο;
Συνταγή:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το στήθος κοτόπουλου και τα μαγειρεύουμε από τη μία πλευρά για 3 λεπτά και ακόμη 3 λεπτά από την άλλη πλευρά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και περιμένουμε μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια το τοποθετούμε και πάλι στη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε τη ζύμη για πίτσα σε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα με κοτόπουλο. Μπορείς να δώσεις στη ζύμη ό,τι σχήμα θέλεις εσύ, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις και να φτιάξεις μια πλεξούδα. Στη κορυφή προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε την πίτα στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα η κρούστα. Κόβουμε σε 12 ίσα κομμάτια και σερβίρουμε.
Συνταγή από ipop.gr
Δείτε επίσης Η απίθανη σπανακοτυρόπιτα Μετσόβου που πρέπει να φτιάξεις
1ο Γλυκό Εβδομάδας Μοναδικό γλυκό με 3 διαφορετικά γάλατα!!
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
2ο Γλυκό Εβδομάδας Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με καρύδα!
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Δείτε όλα τα εβδομαδιαία μενού μας και πάρτε ιδέες με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΏ
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες