Ρύζι με κιμά και μυρωδικά σαν κέικ!

Η γιαγιά Βασιλική τις γιορτές συνήθιζε να βάζει στο φούρνο το «κουφάρι» του αρνιού (χωρίς πόδια) την κοιλιά του οποίου γέμιζε με ρύζι, κιμά, ψιλοκομμένα συκωτάκια και μυρωδικά. Το φαγητό αυτό το ονόμαζε «γεμίδι». Το ρύζι που σιγοέβραζε μέσα στην κοιλιά του αρνιού έπαιρνε εξαιρετική γεύση και αποτελούσε ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για το κρέας.

Η συνταγή που σας δίνω είναι μια εύκολη και γρήγορη προσαρμογή του «γεμιδιού» με πιό ελαφριά γεύση, αφού απουσιάζει το λίπος του αρνιού, αλλά εξίσου αρωματική η οποία θα συνοδεύσει ωραιότατα το ψητό σας.

Εδώ σας δίνω τη συνταγή μόνο με κιμά αλλά μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένα συκωτάκια αφαιρώντας αντίστοιχη ποσότητα κιμά.

Ρύζι με κιμά και μυρωδικά σαν κέικ!

(Συνοδευτικό για 8-10 άτομα)

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για σπυρωτό πιλάφι. Απογεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό, ανακατεύουμε, σουρώνουμε και βουτυρώνουμε με βούτυρο της προτίμησής μας.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε ροδίσει. Προσθέτουμε τον άνιθο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι πιπέρι και 400 γρ. νερό (όσο ο χυμός ντομάτας) και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά έως ότου «πιεί» όλα τα νερά του και μείνει με μια ωραία δεμένη σάλτσα

Ρύζι με κιμά και μυρωδικά σαν κέικ!

Σε βαθύ μπωλ βάζουμε το βρασμένο ρύζι και ενώνουμε με τον κιμά. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά έως ότου ενωθούν καλά τα υλικά.

Σερβίρουμε φορμάροντας είτε σε ατομικά φορμάκια είτε σε μια μεγάλη φόρμα.

 

Δείτε όλες τις συνταγές μας με ενα κλικ εδώ

Πηγή: www.demideli.com
Close