Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 15/10/18-21/10/18

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!

Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα-Σουφλέ με μανιτάρια, πατάτες και γιαούρτι

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 15/10/18-21/10/18Συνταγή από:dimitrisskarmoutsos.gr

Υλικά

4 πατάτες
500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι
100 γρ. μπέικον
1 μάτσο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
250 γρ γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
ελαιόλαδο
μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις σοτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο με το θυμάρι. Τις αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μπέικον και τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τις πατάτες. Μοιράζουμε το μίγμα με το μπέικον και το κρεμμύδι πάνω από τις πατάτες. Περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και τέλος ρίχνουμε τη γραβιέρα τριμμένη.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου και γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε ακόμα: Φανταστικό Σουφλεδάκι αλμυρό  γρήγορο!

Τρίτη-Κεφτεδάκια κοτόπουλου με κόκκινη σάλτσα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 15/10/18-21/10/18Συνταγή από: aggelakis

Συστατικά

1 τμχ. κεφτεδάκια κοτόπουλου έτοιμα συσκευασμένα ή δείτε εδώ συνταγή
1/3 κούπα λάδι
3 τμχ. φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
1 τμχ. κρεμμύδι μεγάλο
1 τμχ. δάφνη φύλλο
1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κούπα κρασί λευκό
1 κουτ. γλυκού μέλι
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο (προεραιτικά)
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1 Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου.
Βήμα 2 Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.
Bήμα 3 Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη δάφνη και το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Τip! Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Bήμα 4 Μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.
Bήμα 5 Τα σερβίρουμε με μακαρόνια, ρύζι ή τηγανιτές πατάτες. Καλή σας όρεξη!

Τετάρτη-Κολοκυθάκια με διάφορα λαχανικά στον φούρνο !!!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 15/10/18-21/10/18  Συνταγή από: mageirikikaisintages

ΥΛΙΚΑ

3 Μεγ κολοκυθάκια
2 πατάτες
1 μεγ καρότο
1 ντομάτα
2 κρεμμύδια
2 σκ σκόρδο
5 κλαράκια μαϊντανό
3 κουτ σούπας καλά γεμάτες σπιτική σάλτσα-αν δεν έχετε πελτέ ντομάτας αραιωμένο βάλτε ή 3 μ 4 ψιλοτριμμένες φρέσκες ώριμες ντομάτες.
χυμός από δυο λεμόνια
Αλάτι,ρίγανη, πιπέρι,ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό μοσχάρι
1 ποτήρι νερού νερό

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Όλα τα λαχανικά κομμένα σε ροδέλες προσθέτουμε την σάλτσα και το λεμόνι ,ένα καλό ανακάτεμα λίγο νεράκι και στο φούρνο- προθερμασμένο 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδίσουν..!!

Συνταγή — Gogo Samiou‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Πέμπτη-Μοσχάρι με μπρόκολο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 15/10/18-21/10/18         Συνταγή από: mothersblog

Υλικά:

1/2 κιλό κόντρα φιλέτο μοσχαριού κομμένο σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια
1 κ.τ.γ ελαιόλαδο
1 κ.τ.γ corn flour
1/2 κ.τ.γ αλάτι
1 κ.τ.γ ζάχαρη
1 κ.τ.γ soy sauce
1/4 κ.τ.γ λευκό πιπέρι
1 μπρόκολο καθαρισμένο (κρατήστε μόνο τις φουντίτσες)
1/4 κούπα ζωμό κοτόπουλο
2 1 κ.τ.σ corn flour
1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1 κ.τ.γ τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
1/2 αλάτι
1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλο

Πώς θα το φτιάξετε:

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα κομμάτια μοσχαριού με το 1 κ.τ.γ ελαιόλαδο, το 1 κ.τ.γ corn flour, 1/2 κ.τ.γ αλάτι, τη ζάχαρη, τη soy sauce και το λευκό πιπέρι. Έπειτα τυλίξτε σε μια διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Βάλτε τις φουντίτσες από το μπρόκολο σε νερό που βράζει για περίπου 1 λεπτό. Βγάλτε το σε ένα σουρωτήρι και κρυώστε το με κρύο νερό. Αφήστε το να στραγγίξει.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε 1/4 ζωμού κοτόπουλο, με 2 κ.τ.γ corn flour και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ, βάλτε 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο μαζί με το μοσχάρι, το τζίντζερ και το σκόρδο. Μαγειρέψτε για περίπου 3-5 λεπτά.

Μεταφέρετε το μοσχάρι σε ένα πιάτο και προσθέστε στο γουόκ 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο μαζί με το μπρόκολο, 1/2 κ.τ.γ αλάτι και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Ρίξτε 1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλο και μόλις αρχίσει να βράζει ρίξτε το μοσχάρι που αφήσατε πιο πριν στην άκρη. Ρίξτε έπειτα και το μείγμα με το ζωμό και το corn flour που προετοιμάσατε. Μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά.

Σερβίρεται αμέσως με ρύζι jasmine ή basmati.

Καλή όρεξη!

Δείτε ακόμα : Πεντανόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλο στο φούρνο που μοιάζουν με τηγανιτά

Φασολάδα χωριάτικη

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 15/10/18-21/10/18Συνταγή από: cookpad.com

Υλικά

4-5 άτομα
2 φλ.τσαγιού φασόλια μέτρια ή ψιλά
2-3 καρότα σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ. πιπεριά (ή Φλωρίνης) κομμένη στα 2
3-4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
2 κ.σ. σάλτσα ντομάτα ή 1 κ.σ. πελτέ
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (γλυκό ή καυτερό ότι θέλουμε)
αλάτι
νερό

Βήματα

Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, που να τα σκεπάζει (2 δάχτυλα πιο πάνω). Σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 10 λεπτά (από τη στιγμή του βρασμού).

Θα ανέβουν επάνω. Σβήνουμε το μάτι και περιμένουμε 30 λεπτά,θα φουσκώσουν και θα καθίσουν κάτω.

Στο χρόνο αναμονής,ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Ζεσταίνουμε και νερό στο βραστήρα.

Σουρώνουμε τα φασόλια και πετάμε το νερό τους.

Βάζουμε τα φασόλια,τα λαχανικά και το λάδι στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε καυτό νερό, μέχρι να σκεπαστούν όλα (2 δάχτυλα πιο πάνω) και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν τα φασόλια.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε και τη σάλτσα ή τον πελτέ και το κ.πιπέρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγο ακόμη να χυλώσει το φαγητό.

Δείτε ακόμα: Τυροκροκέτες με μπρόκολο!

Αν βιαζόμαστε αφήνουμε το καπάκι ανοιχτό για λίγο. Αυτό βοηθάει να χυλώσει πιο γρήγορα.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!

Σάββατο-Ψαρόσουπα αβγολέμονο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 15/10/18-21/10/18   Δείτε τη συνταγή στο: Ψαρόσουπα αβγολέμονο

Κυριακή-Κανελόνια με μανιτάρια και κρέμα γιαουρτιού

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 15/10/18-21/10/18Συνταγή από: kathimerini

Υλικά για 8 άτομα (για ταψί περίπου 32×38 εκ.)

400 γρ. κανελόνια
650 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 πράσα, ψιλοκομμένα
3 πιπεριές Φλωρίνης, από βαζάκι, ψιλοκομμένες
150 γρ. κασέρι + 150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένα
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
750 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό
100 ml ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού σκόνη μπαχάρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με τα μανιτάρια για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, το μπαχάρι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Αποσύρουμε, αδειάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις) και τα χτυπάμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Τα αδειάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε το κασέρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Γεμίζουμε με την κρέμα μανιταριών τα κανελόνια (με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή μιας σακούλας κορνέ) και τα βάζουμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ζωμό ή το νερό με το γιαούρτι, τα αυγά και αλατοπίπερο, έως ότου σχηματιστεί μια λεία κρέμα, και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα κανελόνια.

Σκορπίζουμε τη γραβιέρα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, να απορροφήσουν τα υγρά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.

Πίτα Εβδομάδας:

Τυρόπιτα ρολό στριφτή με σφολιάτα και πιπεριά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 15/10/18-21/10/18            Συνταγή από: miam

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
1 πιπεριά
1 αυγό
200γρμ. φέτα
200γρμ. κασέρι
200γρμ. γραβιέρα
λίγο άνηθο
μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά τρίβουμε τη φέτα, τη γραβιέρα, το κασέρι, κόβουμε την πιπεριά σε κύβους, τα τοποθετούμε σε ένα πμωλ και προσθέτουμε το αυγό, τον άνηθο ψιλλοκομμένο, το μοσχοκάρυδο και ανακτέυουμε καλά.

Βήμα 2
Στη συνέχεια παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας, το ανοίγουμε, τοποθετούμε τη γέμιση στο κέντρο, την τυλίγουμε σε ρολό και την κλέινουμε.

Βήμα 3
Τέλος τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί και το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 30 λεπτά.

Γλυκά Εβδομάδας:

  • Κέικ μπανάνας με κομμάτια σοκολάτας με μόνο 1 μπολ

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 15/10/18-21/10/18Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

  • ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ Όνειρο..!!???

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 15/10/18-21/10/18Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Close