Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφης και Συνταγές: 17/9/18-23/9/18

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα-Νόστιμο μπρόκολο με πατάτες στο φούρνο!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφης και Συνταγές: 17/9/18-23/9/18     Συνταγή από: mothersblog

ΥΛΙΚΑ

– 1 μεγάλο μπρόκολο

– 5 μεγάλες πατάτες

– 2 φλιτζάνια μπέικον

– 250 φλιτζάνια τριμμένο τυρί που λιώνει

– 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

– 2 αυγά χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες και το ζεματάμε σε καυτό νερό, βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Αφού τα σουρώσουμε τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα πυρέξ. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε λίγο το μπέικον, το κόβουμε κομμάτια και το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα. Τα ανακατεύουμε με δυο κουτάλες, πασπαλίζουμε με το τυρί και στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει μαζί με τα αυγά. Το προσθέτουμε στο φαγητό και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε μεσαία θερμοκρασία.

Τρίτη-Αρωματικό κοκκινιστό κοτόπουλο με ρύζι!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφης και Συνταγές: 17/9/18-23/9/18Συνταγή από: cookpad.com

Υλικά

1 κοτόπουλο μερίδες(8 κομμάτια)
500 γρ σάλτσα ντομάτας
2 σκελίδες σκορδο
1 κρεμμύδι
1 κλωναρι σελερι
4 κ.σ ελαιόλαδο
4 κ.σ αλεύρι
1 δαφνοφυλλο
1 κ.γ. Θυμαρι
1 πρέζα δενδρολιβανο
1 καροτο
2/3 φλυτζανιου κρασί
2 πρέζες κανέλα
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
1 ποτήρι νερό για το κοτόπουλο
2 κούπες του νεσκαφε νερό για το ρύζι
Αλάτι
Πιπέρι

Βήματα

Πλενετε και στραγγίζετε το κοτόπουλο. Το ταμποναρετε με χάρτι για να είναι όσο το δυνατόν πιο στεγνό.

Αλατοπιπερονετε και ρίχνετε το αλεύρι να πάει σε όλο το κοτόπουλο. Στη συνέχεια ανακατεύετε για να πουδραριστει παντού.

Ρίχνετε στο σκεύος σας το λάδι να ζεσταθει σε δυνατή φωτιά.

Απλώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα θωρακιζετε σε όλες τις πλευρές (4 κομμάτια τη φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού)

Κατά τη διάρκεια ψιλοκόβετε τα λαχανικά σας. Όταν το κοτόπουλο έχει θωρακιστει τα προσθέτετε στην κατσαρόλα και τα τσιγαρίζετε.

Δείτε ακόμα :Λαχταριστά μακαρόνια τύπου Καρμπονάρα φούρνου που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους !!!

Τετάρτη-Μπάμιες στο φούρνο με ντομάτα, δυόσμο και φέτα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφης και Συνταγές: 17/9/18-23/9/18Συνταγή από: kathimerini

Υλικά για 4 άτομα:

1 κιλό φρέσκες μπάμιες
1/3 φλιτζ. τσαγιού ξίδι από κόκκινο κρασί
2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
500 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (με τα υγρά τους)
1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδελίτσες ή η ίδια ποσότητα σε ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
τα φύλλα από 1 μάτσο δυόσμο, χοντροκομμένα ή 1½ κουτ. σούπας ξερός, τριμμένος
300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη με το πιρούνι σε μέτρια κομμάτια
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:

Πλένουμε τις μπάμιες και τις στραγγίζουμε. Τις καθαρίζουμε ως εξής: μ’ ένα κοφτερό μαχαιράκι «ξεφλουδίζουμε» το κοτσανάκι γύρω-γύρω, αφήνοντας έναν κώνο, χωρίς να ανοίξουμε τρύπα προς το εσωτερικό και τα σπόρια, για να μη διαλυθεί ο καρπός.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο το μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τις μπάμιες και τις σοτάρουμε για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα ή κουνάμε απλώς το σκεύος για να μη διαλυθούν. Κατόπιν ρίχνουμε το ξίδι και, όταν σχεδόν εξατμιστεί (μετά περίπου 3 – 4 λεπτά), ρίχνουμε τη ζάχαρη. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζουμε τη βλέννα που βγάζουν οι μπάμιες. Μόλις ροδίσουν, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και τις ρίχνουμε σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.

Προσθέτουμε στο ταψί την ντομάτα, το κρεμμύδι, τη φέτα, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε λίγο να σταθούν, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/3 φλιτζ. τσαγιού) και σερβίρουμε.

Πέμπτη-Μοσχαρι λεμονάτο_Με πηχτή_σάλτσα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφης και Συνταγές: 17/9/18-23/9/18   Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Παρασκευή-Φασολάδα σούπα με λαχανικά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφης και Συνταγές: 17/9/18-23/9/18     Συνταγή από: argiro

Υλικά Συνταγής

2 πράσα ψιλοκομμένα σε καρέ
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα σε καρέ
1 σελινόριζα ψιλοκομμένη σε καρέ
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ
1 βαθύ πιάτο λάχανο χοντροκομμένο
2 φλ. φασόλια μαυρομάτικα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για τη φασολάδα σούπα με μαυρομάτικα, ζεματάμε τα φασόλια σε νερό που βράζει, για 15 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο (αν δεν χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί με νερό για 30 λεπτά) και προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, να μαραθούν, για 5 λπετά.

Ρίχνουμε και τα ζεματισμένα φασόλια και την ντομάτα μαζί με 2 λίτρα νερό.

Βράζουμε τη φασολάδα για 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα φασόλια.

Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Δείτε ακόμα :Ψάρι με διάφορα λαχανικά στον φούρνο !!!

Σάββατο-Μπιφτέκια ψαριού

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφης και Συνταγές: 17/9/18-23/9/18Συνταγή από: newsbeast

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. (περίπου) φιλέτα άσπρου ψαριού (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
4 φρέσκα λεπτά κρεμμυδάκια κομμένα σε φετάκια
3 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
1 αβγό
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό
½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο για άλειμμα
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι και μαγιονέζα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Τεμαχίζετε τα φιλέτα του ψαριού. Βάζετε το ψωμί μαζί με τα κρεμμυδάκια στο μίξερ και τα χτυπάτε με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ μέχρι να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα.
Προσθέτετε το ψάρι και συνεχίζετε το χτύπημα για μερικά δευτερόλεπτα, απλά για να το ψιλοκόψετε.
Προσθέτετε το αβγό, τον άνηθο (ή τον μαϊντανό), το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο και τα χτυπάτε όλα, πάντα με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ, για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα (δεν πρέπει να λιώσετε το μίγμα, απλά τα υλικά να σμίξουν και να μείνουν ψιλοκομμένα).
Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και το κρατάτε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240°C. Ντύνετε με αλουμινόχαρτο το ταψί του φούρνου και το βάζετε στο φούρνο να ζεσταθεί. Βγάζετε το μίγμα από το ψυγείο και το πλάθετε σε 8 μπάλες.
Ύστερα, πιέζετε τις μπάλες με τις παλάμες σας να γίνουν λίγο επίπεδες. Βγάζετε το ζεστό ταψί από το φούρνο, το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και αραδιάζετε πάνω τα μπιφτέκια.
Τα αλείφετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να σφίξουν. Τα συνοδεύετε με βραστά καρότα και λαχανάκια Βρυξελλών.

Κυριακή-Χοιρινό με πένες αλλιώτικο από τα άλλα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφης και Συνταγές: 17/9/18-23/9/18Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Πίτα Εβδομάδας:

  • Πανεύκολη Αλευρόπιτα με τυρί φέτα, της στιγμής

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφης και Συνταγές: 17/9/18-23/9/18          Συνταγή από: sintayes

Υλικά συνταγής

Για την αλευρόπιτα:
1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού γάλα
1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
Για πασπάλισμα:
1 φλ. τσαγιού τυρί φέτα ψιλο-θρυμματισμένη με τα χέρια σας
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνετε ένα ταψί 22×33 εκ. και το βάζετε στο φούρνο, χωρίς να το λαδώσετε, να κάψει πολύ καλά πριν στρώσετε μέσα τη ζύμη της αλευρόπιτας.
Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την αλευρόπιτα [εκτός από το ελαιόλαδο] και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
Βγάζετε πολύ προσεκτικά το καυτό ταψί από το φούρνο ρίχνετε γρήγορα μέσα το ελαιόλαδο και το αλείφετε καλά με ένα πινέλο. Έτσι η αλευρόπιτα δεν θα κολλήσει στο ταψί.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω στο ζεστό ταψί, το στρώνετε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και πασπαλίζετε από πάνω ομοιόμορφα τη θρυμματισμένη φέτα. Τη περιχύνετε με το ελαιόλαδο, τοποθετείτε το ταψί στο τελευταίο ράφι του φούρνου και ψήνετε για 25-30 λ ή μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Τη κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστή αντί για ψωμί.

Γλυκά Εβδομάδας: 

  • Κέικ με βρώμη, μπανάνα και σταφίδες

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφης και Συνταγές: 17/9/18-23/9/18         Συνταγη από: e-fresh.gr

Τι θα χρειαστείς:

2 κούπες νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
1 ώριμη μπανάνα
2 αυγά
1/2 κούπας ηλιέλαιο
1 κούπα γάλα
1/2 κούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. baking powder
2 κ.σ. σταφίδες

Πώς θα το φτιάξεις:

Χτυπάμε στο μπλέντερ τη βρώμη να γίνει πούδρα και τη τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε τη μπανάνα στο μπλέντερ και το αλέθουμε να γίνει πουρές.
Στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου 45-50 λεπτά.
Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με μία οδοντογλυφίδα, το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη (προαιρετικά).

  • Σπιτικές μπάρες δημητριακών με κουβερτούρα, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφης και Συνταγές: 17/9/18-23/9/18Συνταγή από: neadiatrofis

Υλικά

150 γρ κουβερτούρα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη

100 γρ δημητριακά ολικής άλεσης
100 γρ. αποξηραμένα cranberries
50γρ αποξηραμένα αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
50γρ αμύγδαλα
100γρ σουσάμι

Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν-μαρί και προσθέτουμε το πετιμέζι για να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το τα δημητριακά, τα αποξηραμένα φρούτα, τα αμύγδαλα και το σουσάμι, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψί κατά προτίμηση ορθογώνιο, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μίγμα μας φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το ταψί σαν ένα μεγάλο κομμάτι, το βάζουμε σε πάγκο κοπής και κόβουμε ορθογώνια κομμάτια (στο μέγεθος που επιθυμούμε).

Close