Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα- Τηγανιτές πατάτες με αυγά
Συνταγή από : oisintagesmas.gr
Υλικά:
- 3-4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες για τηγάνι
- 2 αβγά [ανάλογα πόσα θέλετε στην μερίδα σας ]
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Παραλλαγή για ομελέτα:
Τα ίδια υλικά με τα παραπάνω και προσθέτουμε:
5 κουτ. σούπας γάλα
ζαμπόν ή γαλοπούλα σε φέτες τα οποία τα κόβουμε σε μικρά μικρά κομματάκια τετράγωνα
λίγη φέτα που την πατάμε πρώτα με το πιρούνι να λιώσει
τυρί ή κασέρι, γκούντα ή οτιδήποτε έχει περισσέψει στο ψυγείο
μπορείτε να προσθέσετε πιπεριά ψιλοκομμένη ή μανιτάρια ψιλοκομμένα ή κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Σε πολλούς αρέσει και το κολοκυθάκι ή και λουκανικάκια .Ολα αυτά κατά προτίμηση
Εκτέλεση:
Αυγά μάτια
Τηγανίζουμε τις πατάτες μας και λίγο πρίν τις βγάλουμε σπάμε με προσοχή τα αβγά. Περιμένουμε 3 λεπτά να ψηθούν από κάτω και μετά με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο λαδάκι απο αυτό που τηγανίζουμε επάνω στους κρόκους ανάλογα με το πόσο πηχτά τα θέλουμε και με προσοχή μην σπάσουν τα σερβίρουμε στο πιάτο.
Μυστικό:
Οι τηγανιτές πατάτες γίνονται πολύ ωραίες και τραγανές αν ,βάλετε το τηγάνι με το λάδι στην φωτιά ,να κάψει ,τις ρίξετε μέσα και μετά από 2 λεπτά χαμηλώστε την φωτιά 2 βαθμούς ,μόλις τις δείτε ότι σχεδόν έχουν ψηθεί ανεβάστεπάλι την φωτιά να πάρουν χρώμα .
Ομελετα:
Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι το παραπάνω στάδιο πριν ανεβάσουμε την φωτιά .(αν θέλουμε τις κόβουμε και σε κυβάκια)
Σε ένα μπόλ σπάμε τουλάχιστον 4 αβγά, ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το γάλα και προσθέτουμε ότι υλικό μας αρέσει ή ό,τι διαθέτουμε στο ψυγείο μας, από τυριά, ζαμπόν κ.τ.λ. Τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη πολύ καλά και το ρίχνουμε αυτό το μίγμα επάνω από τις πατάτες που τηγανίζονται στραγγίζοντας πρώτα εντελώς το λάδι (εύκολος τρόπος είναι βάλτε ένα καπάκι πάνω στο τηγάνι και γύρτε το αφήνοντας μία μικρή χαραμάδα και αδειάστε το περιττό λάδι). Κουνάμε και γέρνουμε το τηγάνι να πάει παντού το υλικό μας και αφού ψηθεί από κάτω με την βοήθεια ενός πιό μεγάλου πιάτου από την επιφάνεια του τηγανιού την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά και είναι έτοιμη!! Σερβίρουμε σε πιατέλα και την κόβουμε σαν σε σχήμα πίτσας .Καλή όρεξη!!
Τρίτη- Κεφτεδάκια με πικάντικη σάλτσα
Συνταγή από: clickatlife
Για τα κεφτεδάκια
- Κιμάς μοσχαρίσιος – 700 γρ
- Κιμάς χοιρινός – 300 γρ
- Κρεμμύδια – 2 τριμμένα στον τρίφτη
- Ψωμί μπαγιάτικο – 2 κούπες τσαγιού μόνο την ψίχα μουλιασμένη και στραγγισμένη καλά
- Τριμμένη φρυγανιά – 2 φλιτζανάκια του καφέ
- Ξύδι – 2 κουταλιές σούπας
- Αλάτι – πιπέρι
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο – 1 φλιτζανάκι του καφέ
- Κάρυ – 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης για το αλεύρωμα
Για την σάλτσα
- Ντομάτες – 6 τριμμένες στον τρίφτη
- Ντοματοπολτό – 2 κουταλιές σούπας
- Αλάτι – πιπέρι
- Κόκκκινο πιπέρι (καυτερό) – 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Κανέλα λίγο
- Πράσινες πιπεριές – 2 κομμένες σε τετράγωνα
- Πιπεριές κόκκινες – 2 κομμένες σε τετράγωνα
- Πιπεριές κίτρινες – 2 κομμένες σε τετράγωνα
- Ελαιόλαδο – 1 φλιτζανάκι του καφέ
- Κρεμμύδι – 1 μεγάλο ψιλικομμένο
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια (εκτός ηλιέλαιο και αλεύρι) σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε καλά ώστε να ενωθούν καλά. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βαθιά σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό, την κανέλα, το αλάτι – πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι. Συμπληρώνουμε και λίγο νεράκι. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας για 15 – 20 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Πλάθουμε την ζύμη του κιμά σε στρογγυλά κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε και ξεκινάμε να τα τηγανίζουμε στο καυτό ηλιέλαιο χαμηλώνοντας λίγο όποτε χρειάζεται την φωτιά (για να μην κάψουμε το λάδι μας). Στην συνέχεια αφού τηγανιστούν όλα τα ρίχνουμε στην σάλτσα και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά και σερβίρουμε. Μπορούμε να συνοδεύσουμε το πιάτο μας με ρύζι ή σπαγγέτι.
Δείτε ακόμη: Μεθυσμένα κεφτεδάκια
Τετάρτη- μπριαμ με μπάμες και τυρί
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Πέμπτη- Φιλέτο κοτόπουλο με πιπεριές και σόγια σως
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Παρασκευή- Φασολάδα
Δείτε τη συνταγή στο :cometocook
Σάββατο- Τόνος με ζυμαρικά και κόκκινη σάλτσα
Συνταγή από: tsoupress.gr
Υλικά για 2 μερίδες
- 3/4 πακέτου ζυμαρικά (ο,τι υπάρχει στο ντουλάπι)
- 2 ντομάτες
- 1 κονσέρβα τόνος
- 1 κούπα καλαμπόκι
- 1/2 πιπεριά γλυκιά (κόκκινη ή πορτοκαλί)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αποξηραμένος βασιλικός και δυόσμος (ποσότητα σύμφωνα με τη γεύση σας)
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- λάδι, αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω τα ζυμαρικά, όπως λέει στο κουτί τους. Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνω και το καλαμπόκι μέσα.Τα σουρώνω και τα βάζω στην άκρη.
Ζεσταίνω το λάδι σε μεσαία θερμοκρασία, προσθέτω το πιπέρι, το βασιλικό, το δυόσμο και το σκόρδο, αφού μαχαιρώσω σε πολλά σημεία τη σκελίδα. Δεν την ψιλοκόβω, για να μπορώ να την αφαιρέσω στο τέλος.
Προσθέτω τη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα, να βγάλει κι αυτή τα ζουμιά της πριν φτιάξω τη σάλτσα.
Περνάω από το multi τις ντομάτες, και τις προσθέτω κι αυτές, μαζί με λίγη κέτσαπ. Αφήνω τη σάλτσα να δέσει.
Στο τέλος, στραγγίζω τον τόνο από το λάδι, τον ρίχνω και ανακατεύω, ώστε να διαλυθεί. Ρίχνω το σφηνάκι κρασί και αφήνω τη σάλτσα στο μάτι ίσα μέχρι να ζεσταθεί ο τόνος και να φύγει το αλκοόλ.
Την κατεβάζω από τη φωτιά, αφαιρώ το σκόρδο και ρίχνω τα μακαρόνια μέσα.
Το φαγητό είναι έτοιμο, με ελάχιστα «τσουμπλέκια» και σε χρόνο ρεκόρ!
Το μυστικό είναι να αφήσεις τον τόνο ελάχιστα στη κατσαρόλα, ίσα να ζεσταθεί. Και ευχαριστώ αυτόν που το μοιράστηκε μαζί μου, γιατί ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα πετύχει σάλτσα με τόνο!
Κυριακή- Γιουβέτσι στο φούρνο
Δείτε τη συνταγή στο:daddy-cool.gr
Δείτε ακόμη: Μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες
Πίτα Εβδομάδας
- Στριφτή πίτα με φέτα:
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Γλυκά Εβδομάδας
- Χαλβάς με πορτοκάλι
Δείτε τη συνταγή εδώ: eirinika.gr
Υλικά για 8 άτομα:
- 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αυγά
- ½ φλιτζάνι γάλα
- ½ φλιτζάνι αλεύρι
- ½ φλιτζάνι αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
- 2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια σκόνη
Για το σιρόπι:
- 3 φλιτζάνια νερό
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη. Όταν ασπρίσει το μείγμα, προσθέτετε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.
2. Μειώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, το γάλα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και την βανίλια
3. Ανακατεύετε και αδειάζετε σε ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί με διαστάσεις 25 Χ 40 εκ. περίπου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά περίπου.
4. Όσο ψήνεται ο χαλβάς, ετοιμάζετε το σιρόπι: Κόβετε το πορτοκάλι στη μέση και το βράζετε με τη ζάχαρη και το νερό για 5-6 λεπτά.
5. Μόλις ψηθεί ο χαλβάς, τον χαράζετε σε μερίδες, τον περιχύνετε με το σιρόπι και τον ξαναβάζετε στον φούρνο για 5 λεπτά.
Δείτε ακόμη: Χαλβάς με σιμιγδάλι (1 μονάδα)
- Ραβανί με σαντιγύ
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες