Συστατικά
300 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. Αλάτι
200 Γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200Γρ τυρί κρέμα πλήρη σε θερμοκρασία δωματίου
150 Γραμμάρια φουντούκια τριμμένα
75 Γραμμάρια ζάχαρη
75 Γραμμάρια καστανή ζάχαρη
κανέλα
1 σοκολάτα
Προετοιμασία
Ζυμώνουμε το αλεύρι, αλάτι, βούτυρο, τυρί κρέμα σε μια ομαλή ζύμη Χωρίζεται σε έξι μπάλες. Πατήστε τις μπάλες να είναι επίπεδες , τυλίξτε το σε μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο περίπου 1 ώρα ή καταψύξτε το ολονυκτίς.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 ° C.
Ψήνετε τα τριμμένα φουντουκιά σε ένα μεγάλο τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν. ρίχνετε ,την ζάχαρη και την κανέλα και και ανακατεύετε . βάλτε μια ποσότητα απο τα φουντούκια με την ζάχαρη στον πάγκο και Βάλτε απο πάνω ένα φύλλο και ανοίξτε το με τον πλαστη θα πρέπει να καλυφθεί ομοιόμορφα με το μείγμα φουντούκι ζάχαρης.
κόψτε το φύλλο ακτινωτά σε 16 κομμάτια βάλτε ενα κομματάκι σοκολάτας και τυλίξτε όπως στην φωτογραφία.
Ψήστε για περίπου 20-22 λεπτά στο φούρνο μέχρι η ζυμη να είναι χρυσή καφέ και τραγανή,αν όχι Ψήστε λίγο ακόμα αλλά ι όχι υπερβολικά .
Αν θέλετε μπορείτε να τα φτιάξετε με έτοιμη ζύμη σφολιάτας η κουρού !
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα