Υλικά και Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ 150 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο με 250 γραμμάρια αλεύρι και ζυμώνουμε να σβολιάσει
Στην συνέχεια ρίχνουμε 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,λίγο αλάτι και 1 αυγό.
Ζυμώνουμε πολύ λίγο τοποθετούμε την ζύμη σε ζελατίνη και ψυγείο για 1 ώρα.
Δείτε ακόμα: Φανταστικά ταρτάκια : Υπέροχη ιδέα για γλυκό βάφτισης
Στην συνέχεια ανοίγουμε φυλλαράκια τα οποία τοποθετούμε σε φορμούλες και τα ψήνουμε 15 λεπτά.στους 180 βαθμούς αντιστάσεις προθερμασμενο φούρνο.
Τα.αφήνουμε να.κρυώσουν.
Κάνουμε και.μια κρέμα πατισερί:
Βάζουμε.2 κούπες γάλα να ζεσταθούν με.μισή κούπα ζάχαρη και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλαουρ με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι τα οποία έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα.
Δείτε ακόμα: Ταρτάκια banoffi από τη Σόφη Τσιώπου
Οπότε όταν πήξει κατεβάζουμε και! προσθέτουμε 1 κουτάλια της σούπας βούτυρο,1 βανίλια.
Και αφού κρυώσει πάρα πολύ πολύ καλά προσθέτουμε μέσα στην κρέμα 4 κουταλιές σαντιγί Και φυσικά διακοσμούμε με ότι θέλουμε!
Δείτε ακόμα: Φτιάξε υπερόχα ταρτάκια μήλου
Tzeni Tsanaktsidou-οι χρυσοχερες-ηδες
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις