Υλικά:
- φύλλο σφολιάτας Μία ζύμη
Για την γέμιση :
- βουτυρο 250γρ
- ζαχαρη 2 κούπες
- αυγα 4
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 κούπα
- φουντουκι 1 κούπα ψίχα από
- κουβερτουρα μια
Για το πασπάλισμα :
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Για το σιρόπι σοκολάτας :
- κουβερτουρα 3 κομματάκια
- μερεντα 2 κουταλάκια
- γάλα λίγο
- σπορέλαιο 1 κουταλάκι
Φουντουκόπιτα σφολιάτας σαν τάρτα! Μία αφράτη και μέσα στην γλύκα φουντουκόπιτα που μοιάζει με τάρτα! Είναι τόσο αφράτη που πραγματικά λιώνει στο στόμα! Ένα εξαιρετικό γλυκό για μικρούς και μεγάλους ειδικά τώρα τις μέρες των Χριστουγέννων!
Δείτε ακόμα Αυτή είναι η πιο υπέροχη Τάρτα σοκολάτα που έχετε φάει!
Μην φοβηθείτε να το φτιάξετε. Με απλά υλικά και με μία πολύ εύκολη συνταγή μπορεί να έχετε ένα τέλειο γλυκό και επιδόρπιο όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά και όλο τον υπόλοιπο χρόνο! Αποφασίσαμε να την δοκιμάσουμε κι εμείς και πραγματικά ξετρελαθήκαμε με αυτή την νοστιμιά. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση
Χτυπάμε την ζάχαρη και το βούτυρο μαζί με τα αυγά τα οποία τα βάζουμε ένα ένα. Προσθέτουμε την ψίχα από φουντούκια και ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε και πάλι καλά.
Παίρνουμε ένα ταψί για τάρτα και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Στρώνουμε την ζύμη από σφολιάτα και την τρυπάμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε το μείγμα μας. Κόβουμε το αντικολλητικό χαρτί που περισσεύει γύρω γύρω. Δεν κόβουμε την ζύμη.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, Όταν γίνει πασπαλίζουμε την φουντουκόπιτα μας με ζάχαρη άχνη. Προετοιμάζουμε το σιρόπι σοκολάτας και γαρνίρουμε και με αυτό την φουντουκόπιτα.
Εκτέλεση για το σιρόπι σοκολάτας
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα, την μερέντα μαζί με το γάλα και ένα κουταλάκι σπορέλαιο. Όταν γίνει ομογενές το μείγμα μας, το σιρόπι είναι έτοιμο.
Tips
Τα αμύγδαλα δεν τα καβουρδίζουμε. Η φουντουκόπιτα είναι τέλεια όταν είναι χλιαρή αλλά και κρύα. Ιδανικά βάζουμε φρέσκια ζύμη σφολιάτας, αλλά μπορούμε και κατεψυγμένη.

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr