Φουσκωτά- Πιτάκια -

Φουσκωτά Πιτάκια. Συνταγή για φουσκωτά Πιτάκια με γιαουρτένια ζύμη και ελαιόλαδο και στη γέμιση τυρί φέτα και αυγό για σχολικό κολατσιό.

    Για την γέμιση

  • αυγα 1
  • φέτα Περίπου μισό κιλό

Σήμερα θα φτιάξουμε πεντανόστιμα φουσκωτά πιτάκια με τυρί φέτα και αυγό τηγανισμένα σε λίγο ηλιέλαιο για σχολικό κολατσιό, κολατσιό στην δουλειά ή για ορεκτικό στα τραπέζια μας. Είναι φουσκωτά πιτάκια  και αφράτα και σίγουρα αν τα δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αυτά τα φουσκωτά  πιτάκια είναι πανεύκολα και οικονομικά οπότε μπορείτε να τα δοκιμάσετε ακόμη κι αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στις πίτες ή στην μαγειρική γενικότερα. Εμείς τα δοκιμάσαμε και δεν τα χορταίναμε.

Φουσκωτά Πιτάκια

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα φουσκωτά  πιτάκια:

Φουσκωτά- Πιτάκια

Εκτέλεση για την γέμιση

Θρυμματίζουμε πολύ καλά την φέτα και την ανακατεύουμε με το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Φουσκωτά- Πιτάκια

Εκτέλεση για τα πιτάκια

Σε μία λεκάνη βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το γάλα, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Δείτε ακόμα Πιτάκια με φέτα και ελιά

Φουσκωτά- Πιτάκια

Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη για περίπου 20 λεπτά. Στην συνέχεια ανοίγουμε δύο φύλλα, στην μέση βάζουμε την γέμιση με το τυρί και κόβουμε με κουπάτ. Τηγανίζουμε σε λίγο ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Φουσκωτά- Πιτάκια

Tips για τα Φουσκωτά Πιτάκια

Γίνονται και στον φούρνο, σε λαδόκολλα. Τα πιτάκια δεν ανοίγουν διότι το αυγό στην γέμιση τα βοηθάει να “κολλήσουν”. Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε σπορέλαιο.

Φουσκωτά- Πιτάκια

Φουσκωτά- Πιτάκια

Η συνταγή είναι της φίλης μας Argiro Kefala

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close