τηγανιτά-καλαμαράκια-συνταγή-

Συνταγή για φρέσκα τηγανιτά καλαμαράκια για της Σαρακοστή με το απόλυτο μυστικό για να είναι μαλακά και όχι σα λάστιχο

από τη φίλη μας Πόπη Μητραλέλη.

 

Καλαμαράκια με αφράτο πουρέ

 

Τα καλαμαράκια είναι ο Νο1 μεζές. Ακόμη και οι άνθρωποι που δεν αρέσκονται στα ψάρια και στα θαλασσινά, γαρίδες και καλαμαράκια σίγουρα θα φάνε! Όμως χρειάζεται να ξέρουμε κάνα δύο μυστικά, για να μας βγουν τα καλαμαράκια αφράτα και τρυφερά και όχι λάστιχο. Πάμε να μαγειρέψουμε καλαμαράκια με το μυστικό για να βγουν μαλακά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τηγανιτά καλαμαράκια:

τηγανιτά-καλαμαράκια-συνταγή-

Εκτέλεση για τα τηγανιτά καλαμαράκια

 

Καλαμαράκια στη λαδόκολλα

 

Αφού καθαρίζουμε τα καλαμάκια τα βάζουμε να μουλιάσουν στον χυμό λεμονιού και στο τσίπουρο για 1 ώρα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα αλουμινόχαρτο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

Περνάμε από το αλεύρι τα καλαμαράκια από όλες τις πλευρές και τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να γίνουν χρυσά.

τηγανιτά-καλαμαράκια-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close