Συνταγή για μηλοπιτάκια σαν ταρτάκια με ολόκληρα καρύδια, κανέλα, πορτοκάλι για το φθινοπωρινό κέρασμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
- μηλα 3
- ζαχαρη 40 γραμμάρια
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- βουτυρο 40 γραμμάρια
- λεμονι 2 κουταλιές της σούπας χυμός
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 3 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 1 κουταλάκι του γλυκού
- καρυδια 3 κουταλιές της σούπας τριμμένα
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμμάρια κοσκινισμένο
- μπέικιν πάουντερ 6 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 70 γραμμάρια
- βανίλια 2 κάψουλες
- αλατι 1 πρέζα
- κρόκους αυγού 2
- λεμονι Ξύσμα από 1
- βούτυρο γάλακτος 100 γραμμάρια αγελαδινό
Για τη ζύμη
Το Φθινόπωρο είναι η εποχή της μηλόπιτας. Είναι ένα φθινοπωρινό γλυκό που μικροί και μεγάλοι δεν χορταίνουμε να το απολαμβάνουμε. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία φανταστική συνταγή για μηλοπιτάκια σαν ταρτάκια με καρύδια που θα τα φτιάχνετε συνέχεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μηλοπιτάκια σαν ταρτάκια με καρύδια:
Εκτέλεση
Θα χρειαστούμε φορμάκια για ταρτάκια με 12 θέσεις. (Χωρίς χαρτάκια) Βγαίνουν εύκολα. Βουτυρώνουμε καλά τα φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Κόβουμε σέ μικρά κυβάκια τα μήλα. Βάζουμε σέ ένα ευρύχωρο τηγάνι τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και τα τριμμένα καρύδια.
Όταν τα μήλα απορροφήσουν τα υγρά τους τότε ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ στο φυσικό χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Σέ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, τη ζάχαρη, την βανίλια και το βούτυρο παγωμένο σέ κυβάκια.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Τρίβουμε το μείγμα, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Ρίχνουμε και τους 2 κρόκους, τρίβουμε να απορροφηθούν και οι κρόκοι και προσθέτουμε το ξύσμα. Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από το τρίμματα σέ κάθε θήκη. Το πιέζουμε με τα δάχτυλα μας και για τον πάτο παίρνουμε ένα μικρό ποτηράκι και κάνουμε μία λακκουβίτσα που εκεί βάζουμε την γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. για 30 – 40 λεπτά. Μόλις κρυώσουν τα βγάζουμε και όταν είναι να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Tips
Μπορούμε να βάλουμε και παραπάνω κανέλα. Αντί για χυμό πορτοκαλιού μπορούμε να βάλουμε νερό. Τα καρύδια είναι προαιρετικά. Αντί για 2 κάψουλες βανίλια μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Η ζάχαρη άχνη στο πασπάλισμα είναι προαιρετική.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Anna Lampropouloy
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο απαγωγέας στέλνει σε πακέτο το δάχτυλο του Ιορδάνη
- Αμπελόκηποι : Έχω μετανιώσει – Τρελάθηκα όταν μου είπε ότι θα έφευγε μαζί με το παιδί
- Αστυνομικός Βουλής : Νέες αποκαλύψεις της 35χρονης – «Μου έλεγε ότι ήταν το δεξί χέρι των πιο ισχυρών»
- Μπέσσυ Αργυράκη : Έχω νιώσει την παρουσία του φύλακα αγγέλου μου – Πήγα στον θάνατο και γύρισα
- Γιορτινό σοκολατένιο κέικ φρούτων