Φτιάχνουμε πιτάκια με αφράτη ζύμη Άτσμα & ότι γέμιση θέλετε!

Τα πιο νόστιμα πιτάκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Με αφράτη ζύμη άτσμα κάνουμε πιτάκια με ότι γέμιση θέλετε εσείς και τα παιδιά σας! Λουκανικοπιτάκια, τυροπιτάκια, με ζαμπόν και τυρί, και ότι άλλο βάζει ο νου σας!

Ιδανικά πιτάκια για το σχολείο, για το παιδικό πάρτυ, για το καλοκαίρι στην παραλία ή την εκδρομή, και φυσικά για το απογευματινό κολατσιό όλης της οικογένειας!

Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το λάδι και τα 2 ασπράδια από τα αυγά μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι και το αλεύρι, ζυμώνουμε ελαφρά. Θα βγει μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1/2 – 1 ώρα.

Χωρίζουμε την ζύμη σε περίπου 25 μπαλάκια και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν. Γεμίζουμε με ότι θέλουμε, γλυκό ή αλμυρό.
Αλείφουμε με πινέλο τους κρόκους και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

Φτιάχνουμε πιτάκια με αφράτη ζύμη Άτσμα & ότι γέμιση θέλετε!

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Rania Mantopoulou

Close