Τα πιο νόστιμα πιτάκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Με αφράτη ζύμη άτσμα κάνουμε πιτάκια με ότι γέμιση θέλετε εσείς και τα παιδιά σας! Λουκανικοπιτάκια, τυροπιτάκια, με ζαμπόν και τυρί, και ότι άλλο βάζει ο νου σας!
- γάλα 600 γρ. χλιαρό
- ηλιέλαιο 300 γρ.
- ζαχαρη 2 1/2 κ.σ.
- αλατι 1 κ.σ.
- ξερή μαγιά 50 γρ φρέσκια ή 2 φακ. ξερή
- αυγα 2 ασπράδια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό + 100 γρ.
- αυγα 2 κρόκους για την επάλειψη
Υλικά
Ιδανικά πιτάκια για το σχολείο, για το παιδικό πάρτυ, για το καλοκαίρι στην παραλία ή την εκδρομή, και φυσικά για το απογευματινό κολατσιό όλης της οικογένειας!
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το λάδι και τα 2 ασπράδια από τα αυγά μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι και το αλεύρι, ζυμώνουμε ελαφρά. Θα βγει μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1/2 – 1 ώρα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε περίπου 25 μπαλάκια και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν. Γεμίζουμε με ότι θέλουμε, γλυκό ή αλμυρό.
Αλείφουμε με πινέλο τους κρόκους και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Rania Mantopoulou
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες