Φτιάξτε σπιτική καστανή ζάχαρη_

Φτιάξτε την δική σας σπιτική καστανή ζάχαρη. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η καστανή ζάχαρη έχει αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την κρυσταλλική ζάχαρη. Οι λόγοι είναι πολύ απλοί. Για αρκετά χρόνια κυκλοφορούσε ο μύθος ότι η καστανή ζάχαρη έχει λιγότερες θερμίδες από την κρυσταλλική.

Όμως δυστυχώς αυτό είναι ένα ψέμα. Αυτό που είναι αλήθεια όμως, είναι ότι η καστανή ζάχαρη είναι πολύ πιο θρεπτική από την κρυσταλλική, αφού έχει λιγότερη επεξεργασία. Έτσι η καστανή ζάχαρη είναι αναμφίβολα ένας υγιεινός τρόπος να απολαμβάνουμε την ζάχαρη.

Δείτε ακόμα Υγιεινό και εύκολο κέικ πορτοκαλιού με ελαιόλαδο καστανή ζάχαρη και σοκολάτα

Επίσης άνθρωποι που θέλουν να προσέξουν την διατροφή τους ή που απαγορεύεται εξαιτίας ορμονικών ή άλλων προβλημάτων, να καταναλώσουν λευκά ζυμαρικά και ζάχαρη, η καστανή ζάχαρη είναι μία άριστη επιλογή.

Η καστανή ζάχαρη όμως κοστίζει κάτι παραπάνω στα super market. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, θα μας δείξει πως μπορούμε με μόλις δύο υλικά να φτιάξουμε την δική μας σπιτική και οικονομική καστανή ζάχαρη. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για σπιτική καστανή ζάχαρη.

Μέθοδος Εκτέλεσης για σπιτική καστανή ζάχαρη

Βάζουμε στο μπλέντερ τη ζάχαρη και τη μελάσα και ανακατεύουμε για 3′-4′ λεπτά. Διατηρούμε τη ζάχαρη σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς.

Σημειώσεις από τον Σεφ

Η ζάχαρη αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις συνταγές που αναγράφουν “καστανή ζάχαρη”.

Δείτε αναλυτικά την συνταγή για σπιτική καστανή ζάχαρη παρακάτω:

σπιτική_καστανή_ζάχαρη_συνταγή_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close