Συνταγή για γαύρο λαδορίγανη με λίγα υλικά και εύκολη εκτέλεση, στο φούρνο για μεζεδάκι. Δοκιμάστε τον!
Ο γαύρος δεν γίνεται μόνο τηγανιτός. Σήμερα θα σας δείξουμε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να μαγειρέψετε τον γαύρο και να τον συνοδεύσετε με τηγανιτές πατάτες ή να τον απολαύσετε σαν μεζέ με το τσίπουρο και το ούζο σας! Με λίγα υλικά και σίγουρη επιτυχία αυτός ο γαύρος είναι πολύ νόστιμος!
Επειδή αποφεύγουμε το τηγάνι, προσπαθούμε να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους να φάμε τον γαύρο. Είναι από τα αγαπημένα μας ψάρια διότι δεν έχουν κόκαλα και τρώγονται εύκολα. Αντί για τηγανιτό γαύρο μπορούμε να ψήσουμε τον γαύρο και να έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.
Αν όμως θέλετε ένα πιο ιδιαίτερο μεζεδάκι ή φαγητό για το μεσημεριανό μετά το μπάνιο στη θάλασσα, μπορείτε να το δοκιμάσετε τον γαύρο λαδορίγανη και σίγουρα θα τον φτιάχνετε συνέχεια. Με λίγα και οικονομικά υλικά.
Συνοδεύστε τον και με μια σαλάτα με κολοκυθάκια και θα έχετε το τέλειο μεσημεριανό για το καλοκαίρι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον γαύρο λαδορίγανη στο φούρνο:

Εκτέλεση
Παίρνουμε τον γαύρο καθαρισμένο και τον αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Ανακατεύουμε το λάδι με την ρίγανη και περιχύνουμε τον γαύρο. Προσθέτουμε αλάτι και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr