Γεμιστές πατάτες με κιμά και μπεσαμέλ!

Ένα υπέροχο και πολύ νόστιμο ορεκτικό για το οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας! Η γεμιστή πατάτα είναι μία εύκολη συνταγή με εγγυημένη επιτυχία! Οι καλεσμένοι σας θα τη λατρέψουν!

Δειτε ακομα Πιτάκια γεμιστά με κιμά και αλλάντικα. Υπεροχή ιδέα για μπουφέ

ΥΛΙΚΑ:

10 πατάτες ίδιου μεγέθους,
300 γραμμάρια κιμά ανάμικτο (μοσχάρι,χοιρινό)
1 ξερό κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο,
ψιλοκομμένο αλάτι,
μαυροπίπερο,
1 κουταλιά της σούπας πελτέ,
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
2 ποτήρια γάλα,
μισό ποτήρι αλεύρι,
λίγο μοσχοκάρυδο,
1 κρόκο αυγού και αλάτι, πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΑΤΑΤΕΣ:
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά της πατάτες. Τις κόβουμε από όποια μεριά θέλουμε και τις τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί με το άνοιγμα να ακουμπάει στην λαδόκολλα.
Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι. Τις βγάζουμε και της αφήνουμε να κρυώσουν και βγάζουμε την ψίχα τους.

ΚΙΜΑΣ:
Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι να ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και τον αχνίζουμε. Τέλος ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε 5 λεπτά, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να δέσει.

Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε μέσα μισή κούπα τριμμένο κασέρι.

ΜΠΕΣΑΜΕΛ:

Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι το ανακατεύουμε, και τέλος το γάλα, αλατοπίπερο και κρόκο. Ανακατεύουμε μόλις πήξει και κατεβάζουμε.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε στο άνοιγμα της καθό πατάτας γέμιση κιμά, απάνω μπεσαμέλ και τις τοποθετούμε στον φούρνο και τις ψήνουμε

Δειτε ακομα Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο στην γάστρα

Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!

Πηγή: www.xrysessyntages.gr

Close