Σας ζητάει το παιδί σας κρουασάν για το σχολείο; εδώ θα βρείτε τη καλύτερη συνταγή. Κρουασανάκια αφράτα και εύκολα γεμιστά με μαρμελάδα η με ότι άλλο θέλετε.Αφήστε τα τυποποιημένα που είναι φουλ στα συντηρητικά.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ 1 φακελάκι ξερή μάγια, ρίχνουμε ένα νεροπότηρο χλιαρό γάλα, 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με πιρούνι!
Στην συνέχεια ρίχνουμε 2 αυγά και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ανακατεύουμε με σύρμα!Στην συνέχεια ρίχνουμε 100 ml σπορέλαιο, 100 γραμμάρια ζάχαρη,λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα!
Δείτε ακόμη Αλμυρά μαφινς με το κοτόπουλο που περίσσεψε για το σχολικό κολατσιό!
Τέλος προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να φέρουμε την κατάλληλη αφράτη πετυχημένη ζύμη!Οπότε την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα! Στην συνέχεια την κόβουμε σε μπαλάκια 8 τα οποία τα ανοίγουμε φυλλαράκια βουτυρωνοντας τα πολύ καλά και ανα 4 ανοίγουμε 2 φύλλα τα οποία τα κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια!
Τοποθετούμε μαρμελάδα στην άκρη τα ρολαρουμε τα τοποθετούμε στο ταψί μας στην λαδόκολλα τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά φυσικά τον φούρνο μας.
Εδώ θα βρείτε τις καλύτερες συνταγές για το σχολικό κολατσίο
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα