Υλικά:
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- σάλτσα ντομάτας 300 ml
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πιπεριά 100 γραμμάρια πολτοποιημένη
- κρεμμυδι 1 αφυδατωμένο
- πιπερόκαμα Κατά βούληση
- μπαχάρι 5-6 κόκκους
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι
Για το σερβίρισμα :
- Γιαούρτι στραγγιστό 250 γραμμάρια περίπου
Συνταγή για γιαουρτλού με κεμπάπ κοτόπουλο με αρωματική, πικάντικη σάλτσα ντομάτας και δροσερό γιαούρτι για να το απολαύσουμε σκέτο ή μέσα σε πίτες. Ο καλύτερος μεζές για μπύρα και κρασί από τους αγαπημένους μας Foodaholics.
Μελιτζάνες γιαουρτλού με κεφαλοτύρι και γκούντα
Το γιαουρτλού είναι ένα αγαπημένο Πολίτικο πιάτο που το απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο. Από την μία σε καίει ικανοποιητικά η σάλτσα ντομάτας και από την άλλη σε δροσίζει το γιαούρτι και είναι ο καλύτερος κρασομεζές ή μπυρομεζές! Σήμερα θα δοκιμάσουμε γιαουρτλού με κιμά κοτόπουλο που θα γίνει το αγαπημένο σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γιαουρτλού κοτόπουλο:

Εκτέλεση για το γιαουρτλού με κοτόπουλο
Στο μούλτι πολτοποιούμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Αναμειγνύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, την πιπεριά, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη, κύμινο, ρίγανη και 3-4 κουταλιές φρυγανιά. Δουλεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Συνταγή για Κεμπάπ Γιαουρτλού του Δημήτρη Μιχαηλίδη

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, την πολτοποιημένη πιπεριά, το κρεμμύδι, το πιπερόκαμα, το μπαχάρι, λίγο λάδι και βράζουμε μέχρι να δέσει. Πλάθουμε τα κεμπάμ σε ξυλάκι από σουβλάκια με υγρά χέρια (που τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο νερό).

Τα ψήνουμε σε ζεστό σχαροτήγανο. Όταν ροδίσουν από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη. Προσέχουμε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Τα σερβίρουμε πάνω σε πίτα με γιαούρτι και την σάλτσα που φτιάξαμε
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr