Συνταγή για μαμαδίστικο γιουβέτσι με κριθαράκι και κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κιμά γεμιστά με φέτα.
Υλικά:
Για τη γέμιση:
- φέτα 400 γραμμάρια περίπου σε κυβάκια
Για την σάλτσα:
- κρεμμυδι 1 ξερό
- σκορδο 1 σκελίδα
- πιπεριά Φλωρίνης 1
- ντοματα 3-4 τριμμένες
- πελτές ντομάτας 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 τσιμπιά
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κανελά 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- μπαχάρι 1 τσιμπιά σε σκόνη
- κύβος βοδινού 1/2
Για το κριθαράκι:
- κριθαράκι 1 κούπα περίπου
Συνταγή για νόστιμο γιουβέτσι με κριθαράκι και γεμιστά μοσχαρίσια κεφτεδάκια με φέτα για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας ή το Κυριακάτικο τραπέζι. Αν δεν σας αρέσει το γιουβέτσι με μοσχάρι αυτή η εναλλακτική πρόταση θα γίνει η αγαπημένη σας.
Τα κεφτεδάκια αρέσουν ακόμη και σε εκείνους που δεν αγαπούν ιδιαίτερα το κρέας. Εμείς τα φτιάχνουμε πολύ συχνά τηγανιτά ή κοκκινιστά με μακαρόνια. Σήμερα όμως δοκιμάσαμε μία διαφορετική συνταγή που σίγουρα θα την φτιάχνουμε πιο συχνά. Εύκολο γιουβέτσι με κριθαράκι (ή μανέστρα όπως λέμε στη Χαλκίδα) και κεφτεδάκια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γιουβέτσι με γεμιστά κεφτεδάκια φέτας:

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά. Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού και την στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια. Βάζουμε και το ψωμί στον κιμά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια πολύ καλά ψιλοκομμένα, το σκόρδο λιωμένο, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, το ξύδι, τον πολύ καλά ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον δυόσμο και πλάθουμε καλά.
Μόλις ο κιμάς έχει ομογενοποιηθεί καλά, τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και κάνουμε με το δάχτυλο ένα βαθούλωμα σε κάθε κεφτεδάκι. Βάζουμε σε κάθε κεφτεδάκι από ένα κυβάκι φέτας και κλείνουμε.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια ελαφρώς σε λίγο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας να τραβήξουν τα πολλά λάδια.
Κεφτεδάκια με λαχανικά στη γάστρα
Φτιάχνουμε την σάλτσα, σοτάροντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Βάζουμε τη πιπεριά Φλωρίνης χωρίς τα σπόρια της, κομμένη σε ροδέλες.
Αφού σοταριστούν όλα, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και ψήνουμε μέχρι να φύγουν τα πολλά ζουμιά της ντομάτας. Βάζουμε τότε την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μπαχάρι και τον κύβο νοστιμιάς της αρεσκείας μας.
Εμείς βάλαμε βοδινού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βγάλει η σάλτσα το άρωμά της. Προσθέτουμε νεράκι ζεστό και βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μία βράση για 10-15 λεπτά. Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κριθαράκι ίσα ίσα να γυαλίσει. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και ρίχνουμε μέσα στο ταψί και το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε βάζουμε 2-3 παγάκια για να παραμείνει το φαγητό ζουμερό και να σταματήσει ο βρασμός.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρυσούλα Καλλωνη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr