Υλικά:
Η συνταγή για τυροπιτάκια κουρού από τη Γκόλφω Νικολού που έγινε ανάρπαστη σε όλες τις μαγειρικές ομάδες. Σε όλες τις μαγειρικές ομάδες φτιάχνουν αυτές τις τυρόπιτες κουρου. Φτιάξτε και εσείς αυτά τα τυροπιτάκια κουρού με σουσάμι. Γίνονται αφράτα και μαλακά που λιώνουν στο στόμα!
Ιδανικά για κολατσιό, για το σχολείο του παιδιού, για πρωινό…και φυσικά για το ταπεράκι της παραλίας! Για όπου και αν θέλετε!
Δείτε παρακάτω τη συνταγή
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πάρουμε έναν λείο χυλό, σαν κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι ζεστό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πεκορίνο.
Ανακατεύουμε στην αρχή λίγο με την κουτάλα και μετά ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την βάζουμε στο ψυγείο μας. Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη και την ανοίγουμε με την παλάμη μας.
Βάζουμε μέσα λίγη θρυμματισμένη φέτα και το κλείνουμε σαν μπαλάκι. Στην συνέχεια του δίνουμε σχήμα σαν τυρόπιτα ή τυροπιτάκια. Το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού που τον έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μπαστούνια με διάφορα τυριά και ζύμη κουρού
Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Ntina Sigala

Κυριακη Αθανασακη