Αν σας αρέσει η κανέλα δοκιμάστε αυτά τα τραγανά κριτσινάκια!Συνοδεύουν ωραία το καφεδάκι μας,αλλά κόβουν και τη λιγούρα των μικρών στη βόλτα!
υλικά(για 40 κομμάτια)
για τη ζύμη
250γρ ολικής
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2κγ baking powder
50γρ φρέσκο βούτυρο λιωμένο
250γρ γάλα
1/2κγ αλάτι
1κγ κανέλα
100γρ καστανή ζάχαρη
για το πασπάλισμα
50γρ καστανή ζάχαρη
5γρ κανέλα
εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.Κόβουμε κομματάκια από τη ζύμη και πλάθουμε κορδονάκια με πάχος όσο το δάχτυλο και μήκος όσο η παλάμη μας(τα κάνετε,φυσικά και πιο μικρά ή πιο μεγάλα αν θέλετε.Μην τα κάνετε πιο χοντρά όμως γιατι δεν θα γίνουν τραγανά).Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και ρολάρουμε μέσα τα κριτσινάκια να κολλήσουν τα υλικά.Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,στον αέρα,περίπου 20 λεπτά.Βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Ελπίζω να σας αρέσουν!!!
Πηγή: mammyscookingbookΕιδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες