Το Πάσχα πέρασε και μπορεί να φτιάξαμε παραπάνω κουλουράκια, που πλέον αρχίζουν και μπαγιατεύουν. Δεν πρέπει να τα πετάξουμε όμως. Έτσι σήμερα θα φτιάξουμε γλυκό ψυγείο με βάση από κουλούρια.
- κουλουρακια Κατά βούληση
Υλικά
- ζαχαρη 1 κούπα μεγάλη τού καφέ
- νερό 1 ποτήρι και μισό
- μαρμελάδα 1 κουταλιά της σούπας πορτοκάλι
- λικέρ 1 σφηνάκι της αρεσκείας μας
- χυμός Από μισό λεμόνι
Για το σιρόπι
- Γάλα φρέσκο 500 γρμ
- αυγα 1
- βανίλια 2
- κορν φλαουρ 3 κουταλιές της σούπας
- αλατι μια τσιμπιά
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
Για την κρέμα
Μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε φτιάχνοντας ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με σιροπιασμένη βάση από πασχαλινά κουλούρια, μία βελούδινη κρέμα, ζελέ, σαντιγί και σιρόπι φράουλας.
Δείτε ακόμα Εύκολο γλυκό ψυγείου με σώς φράουλας
Ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκό ψυγείου που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και θα ικανοποιήσει πλήρως τις λιγούρες σας. Επίσης είναι ένα γλυκό ψυγείου που θα μας βοηθήσει να μην πετάμε φαγητό. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για την βάση
Παίρνουμε τα κουλούρια που μας περίσσεψαν από το Πάσχα και τα στρώνουμε στον πάτο της φόρμας μας που θα φτιάξουμε και το γλυκό μας. Στα κενά ανάμεσα στα κουλούρια, σπάζουμε μερικά επιπλέον και τα βάζουμε εκεί. Συνεχίζουμε με το σιρόπι
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη, το νερό, την μαρμελάδα μας, το λικέρ και τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 7 λεπτά. Αφού βράσει σιροπιάζουμε τα κουλουράκια μας στην φόρμα και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το αυγό, τις βανίλιες, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα μας συνεχόμενα με τον γδάρτη των αυγών μέχρι να πήξει η κρέμα.
Στο τέλος βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφού γίνει η κρέμα, την απλώνουμε με μία σπάτουλα πάνω από τα μπισκότα και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει, στο ψυγείο.
Εκτέλεση για το ζελέ
Όσο αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει ετοιμάζουμε το ζελέ μας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε δύο κούπες κρύου νερού και αφήνουμε το νερό να βράσει. Αφού πάρει μία βράση το νερό προσθέτουμε μέσα τις σκόνες του συσκευασμένου ζελέ. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το ζελέ.
Αφού διαλυθεί προσθέτουμε επιπλέον 2 κούπες κρύου νερού και ανακατεύουμε και πάλι καλά. Αφήνουμε το ζελέ στην άκρη για να κρυώσει ελαφρώς και αφού κρυώσει το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα στην φόρμα. Βάζουμε το γλυκό μας και πάλι στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά το ζελέ.
Αφού το ζελέ κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί ρίχνουμε από πάνω λίγη έτοιμη σαντιγί από το σούπερ μαρκέτ και λίγο σιρόπι φράουλας.
Tips
Αν θέλουμε να φτιάξουμε την σαντιγί μόνοι μας μπορούμε να χτυπήσουμε μισό φακελάκι σαντιγί γκαρνί μαζί με λίγο γάλα σε σαντιγί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λικέρ της αρεσκείας μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα και σιρόπι της αρεσκείας μας. Στην κρέμα μπορούμε να βάλουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Metaxia Kokkinou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα