Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με φιστίκια Αιγίνης

Δίχρωμο σιροπιαστό γλυκό ! Ένα πεντανόστιμο δίχρωμο σιροπιαστό γλυκό με φιστίκια Αιγίνης, με γευση σοκολάτα και κρέμα. Με σιροπιασμένο παντεσπάνι και με φιστίκια Αιγίνης αν θέλετε κάτι γλυκό ή αν θέλετε να φτιάξετε την δική σας σπιτική τούρτα για τα παιδικά γενέθλια και όχι μόνο!

Τώρα με την καραντίνα μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας σπιτικά γλυκά για να τα απολαύσουμε εμείς και η οικογένειά μας αν θέλουμε να γιορτάσουμε τα γενέθλια στο σπίτι, αν μας έχει λείψει ένα γλυκό ή τέλος πάντων θέλουμε να βρούμε μία δημιουργική απασχόληση στο σπίτι. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Εκτέλεση για το παντεσπάνι για το δίχρωμο σιροπιαστό γλυκό

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, την ζάχαρη, την βανίλια, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ. Αφού το μείγμα μας γίνει ομογενές το βάζουμε σε μία βουτυρωμένη φόρμα 26 εκ. και το ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ακόμα Σιροπιαστά κρουασάν γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού ή σοκολάτα!

Εκτέλεση για το σιρόπι για το δίχρωμο σιροπιαστό γλυκό

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε γάλα εβαπορέ, το νερό, την ζάχαρη και το λικέρ και τα σιγοβράζουμε. Αφού έχουμε το σιρόπι μας έτοιμο σιροπιάζουμε το παντεσπάνι αφού έχει κρυώσει.

Εκτέλεση για την σοκολάτα για το  δίχρωμο σιροπιαστό γλυκό

Παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε το γάλα εβαπορέ, το βούτυρο, τα αυγά, το κακάο, τη ζάχαρη και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά μας και να πήξει το μίγμα μας. Αφού το ετοιμάσουμε το ρίχνουμε πάνω από το παντεσπάνι και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Χτυπάμε μία σαντιγί γκαρνί στο μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής και αφού έχει κρυώσει το γλυκό μας, βάζουμε την σαντιγί από πάνω. Γαρνίρουμε με τριμμένο φιστίκι.

Δίχρωμο_ σιροπιαστό γλυκό_

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Σούλα Λεβέντη

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close