Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με φυσικό χυμό πορτοκάλι, μπισκότα πτι μπερ και σπιτική σαντιγί.
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 λίτρο
- κούσταρ πάουντερ 50 γρ.
- ζαχαρη 50 γρ.
Υλικά
- μπισκότα 2 πακέτα πτι μπερ
- Γάλα φρέσκο 100 γρ.
Για την βάση
- κρεμα γαλακτος 1 35% 200 ml
- φιλέ αμυγδάλου Λίγα
- σιρόπι Κατά βούληση καραμέλα
- κερασια Λίγα γλασέ
Για την επικάλυψη
Τώρα που ο καιρός “ανοίγει” και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κάθε μέρα ολοένα και πιο πολύ ένα δροσιστικό γλυκό ψυγείου, είναι ό,τι πρέπει για τις υπογλυκαιμίες μας. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε παρέα ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με φυσικό χυμό πορτοκάλι , μπισκότα πτι μπερ και σπιτική σαντιγί από κρέμα γάλακτος.
Δείτε ακόμα Εύκολο γλυκό ψυγείου με σώς φράουλας
Αυτό το γλυκό ψυγείο θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Η κρέμα πορτοκαλιού γίνεται από φυσικό χυμό πορτοκάλι, οπότε καταλαβαίνετε πως η γεύση αλλά και η μυρωδιά της είναι πραγματικά συγκλονιστική. Είναι ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκό ψυγείου για όλες τις ώρες. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για την κρέμα πορτοκαλιού
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τον φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, το κάστερ πάουντερ και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε σιγοβράζοντας μέχρι να διαλυθούν για 20 λεπτά. Αφού δέσει η κρέμα μας την αποσύρουμε από την φωτιά και την βάζουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για το στήσιμο
Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε μία σειρά μπισκότων πτι μπερ τα οποία τα έχουμε βουτήξει στιγμιαία σε φρέσκο γάλα. Ρίχνουμε πάνω από την πρώτη στρώση, λίγη από την κρέμα πορτοκαλιού.
Πάνω από την κρέμα πορτοκαλιού, στρώνουμε άλλη μία σειρά μπισκότων τα οποία τα έχουμε βουτήξει στο γάλα. Από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα πορτοκαλιού. Για το τέλος βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότων, βουτηγμένων στο γάλα και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει.
Αφού κρυώσει χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την στρώνουμε πάνω από το γλυκό μας. Προσθέτουμε κερασάκια, αμύγδαλα φιλέ και σιρόπι καραμέλας και το βάζουμε στο ψυγείου να παγώσει. Αφού παγώσει απολαμβάνουμε.
Tips για το γλυκό ψυγείου με φυσικό χυμό πορτοκάλι
Στο γαρνίρισμα μπορούμε να βάλουμε και γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι. Αντί για 50 γρ. ζάχαρης στην κρέμα μπορούμε να βάλουμε 80 γρ. Στην συνταγή της φωτογραφίας χρησιμοποιήθηκαν 2 κρέμες γάλακτος. Το κάστερ πάουντερ υπάρχει σε όλα τα super market. Αν δεν βρούμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άνθος αραβοσίτου.
Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Karolina Mega
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα