Γλυκό ψυγείου σαν μιλφέιγ με πτι μπερ

Γλυκό ψυγείου σαν μιλφέιγ με πτι μπερ για το τραπέζι της Ανάστασης

Συνταγή για δροσερό γλυκό ψυγείου σαν μιλφέιγ με μπισκότα πτι μπερ και αφράτη κρέμα. Η κουβερτούρα δημιουργεί την τέλεια γευστική αντίθεση.

Υλικά:

Για τη κρέμα:

Για την επικάλυψη:

Συνταγή για εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου σαν μιλφέιγ με μπισκότα πτι μπερ. Ένα κλασικό, δροσερό και αγαπημένο μπισκοτόγλυκο που αξίζει να το δοκιμάσετε και σίγουρα θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Χωρίς φούρνο και χωρίς κόπο.

Όταν η επιθυμία για γλυκό συναντά την απλότητα και τη νοσταλγία, γεννιέται ένα από τα πιο αγαπημένα επιδόρπια: το γλυκό ψυγείου σαν μιλφέιγ με πτι μπερ. Κλασικό, δροσερό και πάντα απολαυστικό, αυτό το γλυκό θυμίζει παιδικά καλοκαίρια, οικογενειακά τραπέζια και τις πρώτες απόπειρες στην κουζίνα.

Εύκολο μπισκοτόγλυκο με καραμέλα

Χωρίς πολύπλοκα υλικά ή διαδικασίες, με στρώσεις μπισκότου, κρέμας και σοκολάτας.Είναι η εύκολη, σπιτική εκδοχή του μιλφέιγ .

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό ψυγείου σαν μιλφέιγ με πτι μπερ:

Γλυκό ψυγείου σαν μιλφέιγ με πτι μπερ

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου με την ζάχαρη ανακατεύοντας. Όταν πήξει η κρέμα (να είναι αρκετά πηχτή), την κατεβάζουμε απ’ την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί το βούτυρο μέσα στην κρέμα.

Γλυκό ψυγείου σαν μιλφέιγ με πτι μπερ

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους και όλα μαζί τα βάζουμε στην κρέμα ανακατεύοντας. Βρέχουμε τα μισά μπισκότα στο φρέσκο γάλα βάζουμε σαν πρώτη στρώση και τα βάζουμε σε τάπερ 35×26 εκατοστών.

Δίχρωμο γλυκό ψυγείου με πηχτό γλάσο σοκολάτας

Από πάνω καλύπτουμε με την μισή κρέμα. Επαναλαμβάνουμε με δεύτερη στρώση μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα. Από πάνω γαρνίρουμε με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας. Τοποθετούμε το γλυκό αρκετές ώρες στο ψυγείο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένη κουβερτούρα κι αν θέλουμε διακοσμούμε με ροζέτες από σαντιγί.

Γλυκό ψυγείου σαν μιλφέιγ με πτι μπερ

Tips

Η κρέμα πρέπει να είναι πολύ σφιχτή.

Την συνταγή την είδαμε από τη φίλη μας Λένα Χριστοπούλου

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr