Συνταγή για το πιο πετυχημένο γλυκό του κουταλιού αγριόσυκο (όρνος) από τον Γιώργο Ζώλη με γαλαζόπετρα και δεμένο σιρόπι.

Υλικά:

Για το σιρόπι:

Συμπληρωματικό σιρόπι (αν χρειαστεί):

Συνταγή για το πιο πετυχημένο και νόστιμο γλυκό του κουταλιού αγριόσυκο (όρνος) από τον Γιώργο Ζώλη με γαλαζόπετρα και δεμένο σιρόπι. Ένα γλυκό του κουταλιού για να το απολαύσετε σκέτο ή με γιαούρτι που φτιάχνουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή!

Γλυκό του κουταλιού με αγριόσυκα

Το γλυκό του κουταλιού σύκο το φτιάχνουμε την περίοδο Απρίλιος – Μάιος! Έτσι ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει το δικό του γλυκό του κουταλιού αγριόσυκο ή αλλιώς όρνος, με δεμένο σιρόπι και γαλαζόπετρα. Είναι ένα πεντανόστιμο γλυκάκι που θα σας γλυκάνει.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό του κουταλιού αγριόσυκο από τον Γιώργο Ζώλη:

Γλυκό του κουταλιού αγριόσυκο από τον Γιώργο Ζώλη

Recipe ingredients

1500gr figs 1 piece of pebble like chickpeas Syrup 2 kg of sugar, 1700gr water

Γλυκό του κουταλιού αγριόσυκο από τον Γιώργο Ζώλη

2 tbsp glucose, Juice of half a lemon 2 vanilla Supplemental syrup (if needed) 1 kg of sugar 800g water 1 tbsp glucose half a lemon juice

Cut the top and bottom of the fig. Wash them well and boil them for ten minutes. Rinse well to cool and in a bowl put water and turquoise and add the figs. Leave for half an hour and then squeeze them with your hand to get the liquid inside and wash them well. Repeat at least three times. You will find the rest of the process on our website and in the video.

Γλυκό του κουταλιού αγριόσυκο από τον Γιώργο Ζώλη

Εκτέλεση

Κόβουμε το πάνω και το κάτω μέρος του σύκου. Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν για δέκα λεπτά. Ξεπλένουμε καλά να κρυώσουν και σε ένα μπολ βάζουμε νερό και την γαλαζόπετρα και ρίχνουμε τα σύκα.

Γλυκό του κουταλιού αγριόσυκο από τον Γιώργο Ζώλη

Αφήνουμε για μισή ώρα και μετά τα σφίγγουμε με το χέρι μας να βγει το υγρό που έχει μέσα και τα πλένουμε καλά. Επαναλαμβάνουμε τρεις φορές τουλάχιστον.

Γλυκό του κουταλιού φράουλα με βανίλια

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και ρίχνουμε τα σύκα μέσα βράζουμε 5 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά. μετά από 24 ώρες ξαναδένουμε το σιρόπι προσθέτοντας 2 βανίλιες και μισό χυμό λεμονιού!!!

Γλυκό του κουταλιού αγριόσυκο από τον Γιώργο Ζώλη

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr