Συνταγή για Γλυκό του κουταλιού ελιά – Το Παραδοσιακό γλυκό Μυτιλήνης είναι ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό του κουταλιου.
Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα έχουμε την τάση να τα κάνουμε όλα γλυκό του κουταλιού. Δεν περιμέναμε όμως ότι θα μπορούσαμε να απολαύσουμε σαν γλυκό του κουταλιού ακόμη και τις αγαπημένες μας ελιές. Κι όμως φίλες και φίλοι γίνεται και σήμερα θα το απολαύσουμε.
Η χρυσοχέρα μας, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας την πανεύκολη συνταγή για γλυκό του κουταλιού ελιά. Εκτός από πανεύκολη είναι και οικονομική αφού χρειάζονται ελιές και άλλα πέντε πολύ απλά και οικονομικά υλικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το πιο ιδιαίτερο Γλυκό του κουταλιού ελιά:
Εκτέλεση
Αρχικά ξεπικρίζουμε τις ελιές και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Η διαδικασία του ξεπικρίσματος κρατάει για 2 μέρες φροντίζοντας παράλληλα να αλλάζουμε τακτικά το νερό τους. Βάζετε τις ελίες σε ένα δοχείο που να κλείνει καλά και τις σκεπάζετε με φρέσκο κρύο νερό. Τις αφήνετε για δύο τρεις ημέρες ημέρες, αλλάζοντας το νερό δύο φορές κάθε μέρα. Δοκιμάζετε αν ξεπίκρισαν,
Δείτε ακόμα Γλυκό του κουταλιού μούσμουλο
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με την ζάχαρη και στην συνέχεια ρίχνουμε και τις ελιές μέσα στο σιρόπι για λίγη ώρα. Σβήνουμε την φωτιά και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την εστία. Συνεχίζουμε το βράσιμο το επόμενο πρωί προσθέτοντας και τον χυμό λεμονιού.
Tips για το γλυκό του κουταλιού ελιά
Αντί για χυμό λεμονιού μπορούμε να βάλουμε μία κουταλιά της σούπας ξινό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας ελενη κουτρη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα