Γλυκό -του- κουταλιού- σταφύλι -φούρνου-

Ξεχωριστό γλυκό του κουταλιού σταφύλι φούρνου που θα σας ξετρελάνει από την νοστιμιά του.

Η Ελλάδα είναι η βασίλισσα των γλυκών του κουταλιού. Τα πάντα μπορούμε να τα φτιάξουμε σε γλυκό του κουταλιού όπως είναι το γλυκό του κουταλιού μούσμουλο. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα ξεχωριστό γλυκό του κουταλιού.

Θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα πανεύκολο γλυκό του κουταλιού φούρνου με σταφύλι. Είναι απλά πεντανόστιμο και πανεύκολο οπότε αν δεν έχετε ξανά κάνει γλυκό του κουταλιού, αυτή είναι μία συνταγή για μία πολύ καλή αρχή. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:

Εκτέλεση

Στην αρχή βάζουμε τα σταφύλια σε ένα ταψί μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βάζουμε μόνο τις ρόγες του σταφυλιού. Σκεπάζουμε το μείγμα με μία λαδόκολλα και βάζουμε τα σταφύλια στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω, για μισή ώρα.

Στην συνέχει αφαιρούμε την λαδόκολλα και ανακατεύουμε και πάλι σε περίπτωση που έχει κολλήσει η ζάχαρη στο ταψί. Βάζουμε το ταψί για άλλη μισή ώρα με 45 λεπτά στον φούρνο, χωρίς την λαδόκολλα αυτή τη φορά.

Δείτε ακόμα Σταφύλι γλυκό όνειρο!!!

Βγάζουμε το γλυκό και προσθέτουμε το ανθόνερο, τον χυμό λεμονιού και τα αμύγδαλα. Αφού κρυώσει και δέσει το σιρόπι το μεταφέρουμε στα βάζα.

Tips για το γλυκό του κουταλιού σταφύλι φούρνου

Τα αμύγδαλα είναι προαιρετικά.

Γλυκό -του- Κουταλιού_σταφύλι_φούρνου_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close