Γλυκό του κουταλιού_μούσμουλο_

Πρωτότυπο και γευστικότατο γλυκό του κουταλιού μούσμουλο.

Θυμάστε που όταν ήμασταν παιδιά “κλέβαμε” τα μούσμουλα από τα γειτονικά σπίτια; Ντροπή μας, αλλά το κάναμε. Τα τρώγαμε ωμά και πολλές φορές δεν τα πλέναμε κιόλας. Τα μούσμουλα υπάρχουν σε πολλές πόλεις τόσο στην επαρχία όσο και στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο φρούτο, όμως κανείς δεν είχε σκεφτεί να το κάνει γλυκό του κουταλιού. Ή σχεδόν κανείς. Γιατί εμείς, βρήκαμε μία υπέροχη συνταγή για γλυκό του κουταλιού μούσμουλο που θα γίνει ανάρπαστη.

Δείτε ακόμα Μηλόπιτα με γλυκό του κουταλιού φιρίκι

Μετά το Γλυκό του κουταλιού κεράσι  βρήκαμε το νέο μας αγαπημένο γλυκό του κουταλιού. Είναι ιδανικό για να γλυκαθούμε κάτι ζεστά απογεύματα του Καλοκαιριού, να τρατάρουμε τους φίλους μας ή να τα απολαύσουμε πάνω από γιαούρτι στραγγιστό. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Στην αρχή χρησιμοποιούμε ειδικό εργαλείο για να βγάλουμε τα κουκούτσια. Αν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ξυλάκια που τρώμε το κινέζικο φαγητό.

Με την πάνω πλευρά το χώνουμε στο φρούτο από το μέρος που κόβεται το κοτσάνι και σπρώχνουμε αλλά θα κόψουμε πρώτα από την κάτω πλευρά το μαύρο κοτσάνι και αφαιρείται το κουκούτσι εύκολα. Τα κουκούτσια τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό.

Αφού πλύνουμε καλά τα μούσμουλα παίρνουμε μία λεκάνη και βάζουμε τον χυμό από ένα λεμόνι και τις λεμονόκουπες. Γρήγορα παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό και μισό χυμό από ένα λεμόνι. Αφαιρούμε την φλούδα.

Δείτε ακόμα Γλυκό τού κουταλιού βύσσινο

Καθαρίζουμε τα μούσμουλα όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Βάζουμε τα μούσμουλα στο νερό. Θέλουμε το νερό να τα σκεπάζει αλλά όχι πολύ, γιατί με αυτό θα τα βράσουμε για το σιρόπι. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το κονιάκ και την βανίλια και το βράζουμε μέχρι να δέσει καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αφού κρυώσουν προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Παίρνουμε αποστειρωμένα βάζα και τα γεμίζουμε με το γλυκό μας. Διατηρούμε στο ντουλάπι.

Tips για το  Γλυκό του κουταλιού μούσμουλο

Τα κουκούτσια και οι φλούδες από το μούσμουλο γίνονται λικέρ. Αν δούμε ότι τα μούσμουλα έχουν μαλακώσει αλλά το σιρόπι δεν έχει δέσει καλά, τα αφαιρούμε και αφήνουμε το σιρόπι να βράζει μόνο του.

Δεν τα αφήσαμε για 12 ώρες να σταθούν όπως συνήθως γιατί ήταν λίγα σε ποσότητα. Για να μην διαλυθούν στο καθάρισμα ο καλύτερος τρόπος είναι να ξεκινάμε κάθετα από την πάνω πλευρά του φρούτου.

Γλυκό του κουταλιού_μούσμουλο_ Γλυκό του κουταλιού_μούσμουλο_ Γλυκό του κουταλιού_μούσμουλο_ Γλυκό του κουταλιού_μούσμουλο_ Γλυκό του κουταλιού_μούσμουλο_ Γλυκό του κουταλιού_μούσμουλο_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κυριακη Αθανασακη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close