Γλυκό του κουταλιού κεράσι τραγανό χωρίς ασβέστη

Γλυκό του κουταλιού κεράσι από τα ωραιότερα γλυκά του κουταλιού που αξίζει να το φτιάξετε, Διαλέξτε σκληρά και τραγανά κεράσια για να σας βγει τραγανο. Τα πετροκέρασα είναι ιδανικά. Παλιά , για να γίνουν ακόμα πιο τραγανά τα κεράσια στο γλυκό του κουταλιού , τα «πέρναγαν» πρώτα από τον ασβέστη. Σήμερα όμως δεν το επιχειρούμε.

Εκτέλεση για Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Πλένετε  καλά τα κεράσια και βγάζετε  τα κουκούτσια.Στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε  μια βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνετε  τη ζάχαρη και τα αφήνετε περίπου 3 ώρες. Μόλις περάσουν οι τρεις ώρες, ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό (δεν χρειάζεται ποιο πολύ γιατί βγάζουν και τα κεράσια),και τα βάζετε για βράσιμο σε χαμηλή φωτιά. Την ώρα που θα βράσουν τα ξαφρίζουμε. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Αφαιρούμε από τη φωτιά αλλά όχι από τη κατσαρόλα. Το αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα. Στη συνέχεια το βάζουμε να βράσει ξανά για λίγο για  να δέσει καλύτερα το σιρόπι.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε με μία τεράστια μπάλα παγωτό καϊμάκι

Γλυκό του κουταλιού κεράσι τραγανό χωρίς ασβέστη

Συνταγή και φωτογραφία απο Κατερινα Μαδικα‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Close