Γλυκό του κουταλιού με άνθη εσπεριδοειδών

Γλυκό του κουταλιού με άνθη εσπεριδοειδών. Συνταγή για  γλυκό του κουταλιού με  άνθη εσπεριδοειδών, νόστιμο, παραδοσιακό και πρωτότυπο.

    Υλικά

  • άνθη 1 ποτήρι νερού πατημένα και καθαρισμένα (μόνο τα πέταλα)
  • ζαχαρη 1 ποτήρι
  • νερό 1/2 ποτήρι
  • λεμονι Χυμό από 3

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία ιδιαίτερη συνταγή για γλυκό του κουταλιού του ονείρου με άνθη εσπεριδοειδών. Είναι σίγουρα μία πρωτότυπη συνταγή που λίγες και λίγοι γνωρίζουν όμως αξίζει να σημειωθεί ότι οι γιαγιάδες μας την επέλεγαν συχνά.

Είναι πανεύκολη και την δοκιμάσαμε κι εμείς γιατί είχαμε περιέργεια. Έχει μία ελαφριά γεύση που παραπέμπει στην μαστίχα Χίου, μία ελαφριά γεύση αλλά και άρωμα λεμονιού και είναι λίγο τραγανό. Αξίζει να το δοκιμάσετε ειδικά αν στον κήπο σας έχετε δικά σας δέντρα εσπεριδοειδών.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό του κουταλιού με άνθη εσπεριδοειδών:

Γλυκό του κουταλιού-με-άνθη εσπεριδοειδών-συνταγή-

Εκτέλεση για το γλυκό του κουταλιού με άνθη εσπεριδοειδών

Στην αρχή μαζεύουμε τα άνθη και καθαρίζουμε καλά τα πέταλα. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε τα πέταλα. Αφήνουμε τα πέταλα να βράσουν καλά και δοκιμάζουμε συχνά για να δούμε αν έχουν λιώσει.

Μόλις αρχίζουν να λιώνουν σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε λίγο από τον χυμό λεμονιού για να ασπρίσουν τα άνθη και να πάρουν γεύση και άρωμα μέσα στην κατσαρόλα. Έπειτα από λίγο τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.

Μετά από λίγο τα απλώνουμε σε μία πιατέλα και βάζουμε νερό μέσα στην πιατέλα. Προσθέτουμε επίσης τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού έτσι ώστε να σκεπάζονται ίσα ίσα. Τα αφήνουμε για 1 ώρα μέσα στο μείγμα και μετά την 1 ώρα τα στραγγίζουμε και πάλι στο σουρωτήρι.

Δείτε ακόμα Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι

Γλυκό του κουταλιού με άνθη εσπεριδοειδών

Βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με την ζάχαρη. Αφού στραγγίξουν καλά τα άνθη τα βάζουμε κάτω από την βρύση και τα βρέχουμε. Αφού βράσει το νερό και η ζάχαρη προσθέτουμε τα άνθη τα οποία τα έχουμε στραγγίξει και τα έχουμε πατήσει καλά.

Ταράζουμε τα άνθη μέσα στο σιρόπι μας με ένα κουτάλι. Τα βράζουμε για 10 λεπτά και στην συνέχεια με το κουτάλι, παίρνουμε λίγο λίγο από το σιρόπι του γλυκού και το βάζουμε σε ένα πιατάκι. Αν το σιρόπι γίνει πηκτό σαν μέλι τότε είναι έτοιμο. Αν όχι επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να πήξει το σιρόπι.

Tips για το Γλυκό του κουταλιού με άνθη εσπεριδοειδών

Δεν είναι πικρό διότι ξεπίκρισε με το ζεμάτισμα και είναι ένα ελαφρώς τραγανό γλυκό του κουταλιού. Ο χυμός λεμονιού είναι περίπου μισό ποτήρι του νερού. Θυμίζει λίγο γευστικά την μαστίχα Χίου.

Γλυκό του κουταλιού-με-άνθη εσπεριδοειδών-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close