γλυκό-του-κουταλιού-μανταρίνι-συνταγή-

Συνταγή για γλυκό του κουταλιού μανταρίνι . Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι με 4 υλικά από τους Foodacholics.

Σήμερα θα έρθουμε σε επαφή με την ελληνική παράδοση αλλά και ένα υγιεινό και πεντανόστιμο χειμωνιάτικο φρούτο. Θα φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού μανταρίνι και η συνταγή είναι των αγαπημένων μας Foodacholics.

Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι

Στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ τα γλυκά του κουταλιού και το γλυκό του κουταλιού μανταρίνι είναι το γλυκό και μυρωδάτο γλυκό του κουταλιού που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Μοσχοβολάει μανταρίνι και μας φέρνει σε επαφή με τις πανέμορφες μυρωδιές και γεύσεις του Χειμώνα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό του κουταλιού μανταρίνι:

γλυκό-του-κουταλιού-μανταρίνι-συνταγή-

Εκτέλεση για το γλυκό του κουταλιού μανταρίνι

Στην αρχή βάζουμε την ζάχαρη μαζί με τον χυμό μανταρινιού να βράσουν για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στην συνέχεια καθαρίζουμε τα μανταρίνια από την φλούδα τους και τις άσπρες ίνες τους. Στο σιρόπι ρίχνουμε 1 κιλό καθαρισμένα μανταρίνια και βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και για ακόμη 25-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

γλυκό-του-κουταλιού-μανταρίνι-συνταγή-

Αν χρειαστεί αφαιρούμε τους αφρούς. Λίγο πριν κατεβάσουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες. Σκεπάζουμε με σίτα και αφήνουμε για 24 ώρες εκτός ψυγείου το γλυκό.

Δείτε ακόμα Γλυκό του κουταλιού μούσμουλο

γλυκό-του-κουταλιού-μανταρίνι-συνταγή-

Την επόμενη μέρα ελέγχουμε αν έχει δέσει το σιρόπι. Βάζουμε μία σταγόνα στο νύχι από τον αντίχειρα και γυρνάμε ανάποδα. Η σταγόνα πρέπει να σταθεί. Αν τρέξει το σιρόπι δεν είναι έτοιμο. Αν δεν είναι δεμένο αφαιρούμε τα μανταρίνια και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα και σε δροσερό και σκιερό μέρος.

 

Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close