Γλυστρίδα -τουρσί-: Η- συνταγή-

Γλιστρίδα τουρσί η συνταγή που θα την απολαύσει όλη η οικογένεια.  Η Γλιστρίδα ή Αντράκλα είναι ένα φυτό , με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, Α και ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που ονομάζεται άλφα-λινολενικό οξύ (ALA).

Τα χόρτα είναι πολύ θρεπτικά και στην Ελλάδα τα αγαπάμε πολύ. Έχουμε δοκιμάσει Μπακαλιάρος με χόρτα στο φούρνο και γενικότερα τα χόρτα τα συνδυάζουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Τα τρώμε σαν σαλάτα ή συνοδευτικό και σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να τα απολαύσουμε και σε τουρσί.

Στην σημερινή μας συνταγή μπορούμε να απολαύσουμε την γλιστρίδα και σε σαλάτα και σε τουρσί. Την εκτέλεση για το τουρσί θα την μοιραστούμε μαζί σας παρακάτω αναλυτικά. Αν θέλετε να απολαύσετε την γλιστρίδα σε σαλάτα, τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτετε αλάτι και ελαιόλαδο και απολαμβάνετε. Γλιστρίδα τουρσί μπορούμε να βάλουμε στα σάντουιτς, την πατατοσαλάτα, ακόμα και να συνοδεύσουμε τα όσπρια

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για Γλιστρίδα τουρσί : 

Εκτέλεση

Στην αρχή παίρνουμε την γλιστρίδα και την ζεματάμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά. Αφού βράσει με μία τρυπητή κουτάλα  το βάζουμε σε ένα ταψί. Δεν τα ζουλάμε διότι θέλουμε το ζουμί τους. Όταν κρυώσουν προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το αλάτι. Το αλάτι θέλουμε να είναι λίγο περισσότερο από ότι βάζουμε στην σαλάτα συνήθως.

Δείτε ακόμα Σαλάτα από άγρια ραδίκια με όλα τα μυστικά της

Προσθέτουμε επίσης το ξύδι και το βάζουμε σε πλαστικό τάπερ αφού τα χόρτα έχουν κρυώσει. Τα βάζουμε μαζί με το ζουμί τους. Βάζουμε ένα πιάτο για να βυθιστεί η γλιστρίδα, κλείνουμε το τάπερ και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν θα το καταναλώνουμε προσθέτουμε μόνο ελαιόλαδο.

Γλιστρίδα- τουρσί-συνταγή- Γλιστρίδα- τουρσί- : Η -συνταγή- Γλιστρίδα- τουρσί- : Η -συνταγή- Γλιστρίδα- τουρσί- : Η -συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ερμιονη Γιαννης Βενιερη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close