Η πιο αφράτη κερασόπιτα_

Σήμερα θα φτιάξουμε μία αφράτη και λαχταριστή κερασόπιτα για μικρούς και μεγάλους!

Τα κεράσια είναι αγαπημένα φρούτα είτε τα τρώμε ωμά είτε τα βάζουμε στις συνταγές μας. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε σπιτική κερασόπιτα. Αυτή η συνταγή για κερασόπιτα είναι ό,τι πιο νόστιμο και ό,τι πιο αφράτο έχετε δοκιμάσει.

Δείτε ακόμα Γλυκό του κουταλιού κεράσι Η καλύτερη συνταγή

Μία πανεύκολη κερασόπιτα που θυμίζει λίγο τον τρόπο που φτιάχνουμε το παραδοσιακό κέικ. Έτσι ακόμη και οι αρχάριοι στην κουζίνα μπορούν να επιχειρήσουν να την φτιάξουν και είμαστε σίγουροι ότι θα έχει απόλυτη επιτυχία. Για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή να τρατάρετε τους φίλους σας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou

Εκτέλεση

Στην αρχή πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια τους και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι. Παίρνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ 26 ν. και το βουτυρώνουμε πολύ καλά. Το αλευρώνουμε επίσης πολύ καλά. Τοποθετούμε όλα τα κεράσια στην σειρά (1η σειρά).

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε. Επίσης προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε και πάλι. Θέλουμε να πάρουμε έναν ωραίο χυλό.

Ρίχνουμε τον χυλό μας πάνω στα κεράσια. Το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά και στην συνέχεια ψήνουμε το μείγμα μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά αναμμένο και τα τελευταία 10 λεπτά σβησμένο.

συνταγή_για_κερασόπιτα_

Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close