Η συνταγή της εβδομάδας: Ζουμερά λαζάνια με κιμά .Ζουμερά λαζάνια με κιμά, ελαφριά μπεσαμέλ με κορν φλάουρ και τυριά που λιώνουν. Θα το ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια!
- λαζανια 1 συσκευασία
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1,5 λίτρο
- κορν φλαουρ 6 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 3 κουταλιές της σούπας
- μοσχοκάρυδο 2 πρέζες
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την μπεσαμέλ
- κιμάς ανάμεικτος Μισό κιλό
- κρεμμυδι 1
- σάλτσα ντομάτας 100 ml περίπου
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- κανελά 1 πρέζα
Για τον κιμά
- μιξ τυριών 100 γραμμάρια περίπου που λιώνουν
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Μοσχαράκι κοκκινιστό με λαζάνια
Φυσικά και μπορούμε να φάμε πιο εντυπωσιακά φαγητά μέσα στην εβδομάδα. Φτιάξτε λοιπόν τα πιο νόστιμα λαζάνια με κιμά μοχαρίσιο, σάλτσα ντομάτας και αφράτη μπεσαμέλ. Το τέλειο οικογενειακό γεύμα!
Δείτε την εκτέλεση για τα ζουμερά λαζάνια με κιμά:
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ στα ζουμερά λαζάνια με κιμά
Αρχικά βάζουμε το φρέσκο γάλα, το κορν φλάουρ και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και βράζουμε ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.
Εκτέλεση για τον κιμά στα ζουμερά λαζάνια με κιμά
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει λίγο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και από ροζ να γίνει γκρι.
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό για να αραιώσουμε την σάλτσα. Θέλουμε ο κιμάς να είναι ζουμερός για να απορροφηθεί από τα λαζάνια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και κανέλα, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα, χωρίς όμως να πιει όλα τα υγρά της.
Εκτέλεση για τα ζουμερά λαζάνια με κιμά
Στον πάτο ενός πυρέξ βάζουμε λίγη από την μπεσαμέλ. Από πάνω βάζουμε 1 στρώση λαζάνια. Πάνω από τα λαζάνια, βάζουμε 1 στρώση κιμά. Πάνω από τον κιμά βάζουμε 1 στρώση μπεσαμέλ.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσουμε μέχρι πάνω το πυρέξ. Τελειώνουμε το φαγητό με μπεσαμέλ και το μιξ τυριών. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά το φαγητό.
Δείτε ακόμα Λαζάνια με κιμά χωρίς μπεσαμέλ
Η συνταγή είναι της φίλης μας Γεωργία Γεωργιάδου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα