Αλμυρές ιδέες για τον παιδικό μπουφέ που θα ξετρελάνουν τους μικρούς μας φίλους
Όλες κάποια στιγμή ,έχουμε σπάσει το κεφάλι μας για το τι θα φτιάξουμε στο παιδικό πάρτυ!Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, μερικές από τις καλύτερες και πιο εύκολες αλμυρές ιδέες για παιδικό μπουφέ και σας τις παρουσιάζουμε!
Τα περισσότερα παιδιά, είναι αρκετά δύσκολα στο φαγητό. Οι προτιμήσεις τους είναι τόσο περιορισμένες, που δεν είναι λίγες οι φορές που οι μαμάδες φτάνουν στα όρια της απελπισίας. Αν λοιπόν, θέλετε να είστε σίγουρες πως τα παιδάκια σας θα φάνε όλο του το φαγητό, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε όποια συνταγή σας αρέσει από τις παρακάτω.
Προτείνονται κυρίως για γιορτές και γενέθλια, ωστόσο μπορείτε να τις φτιάξετε όποτε εσείς θέλετε και να ξετρελάνετε τους μικρούς μας φίλους. Διαβάστε παρακάτω:
ΜΠΑΓΚΈΤΑ ΓΕΜΙΣΤΉ

ΥΛΙΚΑ
1 Μπαγκέτα 2 τόνους (μεγάλους κονσέρβα) μισό ματσάκι άνηθο 1 μικρή μαγιονέζα 3 κουταλιές μουστάρδα αλάτι, πιπέρι Λίγο κάρυ Σέλερι και μια πιπεριά φλωρίνης (όχι κονσέρβας) ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε την μια γωνία της μπαγκέτας και προσεκτικά αφαιρέστε απο μέσα όλη την ψύχα. Σε ένα μπολ, με ένα πιρούνι τρίψτε τους τόνους και βάλτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε καλά. Με ένα κουτάλι γεμίστε την μπαγκέτα με το ντιπ τόνου που θα έχετε φτιάξει. Κόψτε την μπαγκέτα σαν να κόβατε φέτες ψωμί. Θα εκπλαγούν οι καλεσμένοι σας.
ΨΩΜΆΚΙΑ ΜΕ ΠΑΡΙΖΆΚΙ

Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ. σ. ελαιόλαδο 290 ml νερό χλιαρό 1/2 φακελάκι, μαγιά ξερή 1 κ. γ. αλάτι 1 κ. γ. κοφτό ζάχαρη Για τη γέμιση παριζάκι τυρί
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Διαλύστε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι. Ρίξτε το ελαιόλαδο και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας. Ακολουθήστε τα βήματα της φωτογραφίας. Ψήστε στους 180 βαθμούς μέχρι να δείτε ότι θα πάρουν ένα ωραίο χρώμα και θα είναι έτοιμο. Ακριβή χρόνο δεν μπορώ να δώσω καθώς εξαρτάται από το πάχος της ζύμης που θα κάνετε. αν είναι λεπτή θέλει πολύ λιγότερο απ’ ότι μια παχιά.
ΨΩΜΆΚΙΑ ΦΑΤΣΟΎΛΕΣ

ΥΛΙΚΆ
- τυρί
- σαλάμι αέρος,
- καρότο για το ράμφος,
- ελιά για τα φρύδια και τα μάτια,
- άλειμμα που σας αρέσει και έτοιμα
ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΟΥΜΙΕΣ

Κάνετε μούμιες τα λουκάνικα σας, με ζύμη πίτσας. Φτιάξτε το ζυμαράκι που φτιάχνετε για την πίτσα, τυλίξτε όπως στην φωτογραφία τα λουκάνικα σας, βάλτε για ματάκια κόκκους πιπεριού και έτοιμα!
ΣΦΟΛΙΑΤΊΝΙΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΎΛΑ

ΥΛΙΚΆ
- Σφολιάτα
- φέτες γαλοπούλας
- 1 αυγό για επάλειψη
Κόβετε την σφολιάτα όπως την φωτογραφία, βάζετε τη γαλοπούλα, στριφογυρίζετε ,αλείφετε με το αυγό, ψήνετε και ΕΤΟΙΜΟ!
ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΨΩΜΆΚΙΑ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ
Ζυμώστε ζυμάρι όπως θα κάνατε το ψωμάκι σας. Χωρίστε το σε μπαλάκια και ανοίξτε τα με έναν πλάστη. Στην μια πλευρά βάλτε το τυράκι σας με το ζαμπόν ή την γαλοπούλα, και από την άλλη πλευρά κάντε σχισμές με ένα μαχαιράκι ή το ειδικό εργαλείο που κόβει την πίτσα. Τυλίξτε τα όπως στην φωτογραφία και ψήστε τα.
ΨΩΜΆΚΙΑ ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΆ
- 350ml χλιαρό γάλα με λίγα λιπαρά
- 650 γραμμάρια αλεύρι,
- 2 φακελάκια μαγιά,
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια γλυκού κοφτά αλάτι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και τ’ ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γαλα λίγο λίγο και ζυμώνουμε. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν μαζευτεί σε μπάλα και καθαρίσουν τα τοιχώματα της λεκάνης.
Τη βγάζουμε στον πάγκο μας και τη ζυμώνουμε για 10΄ μέχρι να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε καλά. Την αφήνουμε 40΄ να ανέβει, ανοίγουμε σε φύλλο και γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας, τυλίγουμε όπως στις φωτογραφίες ,αλείφουμε με ασπράδι αυγού και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν περίπου 30′ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 ‘ σε 200 βαθμούς
ΠΛΕΧΤΌ ΛΟΥΚΑΝΙΚΌΨΩΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
500 γρ. αλεύρι 1 κ. σ. ελαιόλαδο 290 ml νερό χλιαρό 1/2 φακελάκι, μαγιά ξερή 1 κ. γ. αλάτι 1 κ. γ. κοφτό ζάχαρη
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι, τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και στη συνέχεια τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 5 λεπτά. Ρίχνουμε και το αλάτι, και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια μας. (Την παραπάνω διαδικασία, μπορούμε να την κάνουμε με μίξερ… ).
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια βρεγμένη πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη, σε μεγάλα κομμάτια και πλάθουμε μπάλες (σαν μπάλες του τένις περίπου). Τοποθετούμε τις μπάλες ζύμης σε ένα πλατύ σκεύος (π.χ. ταψί), τις σκεπάζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, για τουλάχιστον 2 ώρες.
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλα σε καλά αλευρωμένο πάγκο, με τη βοήθεια ενός πλάστη.Κόβουμε το κάθε φύλλο όπως στην φωτογραφία και ”πλέκουμε” με τα λουκάνικα αφού τα έχουμε κόψει κατά μήκος αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά αν θέλουμε βάζουμε από πάνω πριν τα ψήσουμε κίτρινο τυρί τριμμένο !!
ΣΦΟΛΙΑΤΈΝΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ
ΥΛΙΚΆ
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 1 παριζάκι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κόβετε λωρίδες την σφολιάτα όπως στην φωτογραφία, το ίδιο κάνετε και με το παριζάκι, το κόβετε σε λεπτές φετούλες και μετά στην μέση. Τοποθετείτε το παριζάκι πάνω στην σφολιάτα όπως στις εικόνες, ρολάρετε και βάζετε τα τριανταφυλλάκια σε ταψάκι με λαδόκολλα. Ψήνετε με τις οδηγίες του κουτιού της σφολιάτας και έτοιμα!
ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΈΣ ΠΑΝΈ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ
ΥΛΙΚΆ
2 μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο κομμένα σε μπουκιές 1 αυγό + 1 φλ. τσ. γάλα ή 2 αυγά 11/2 φλ.τσ. αλεύρι 1 φλ.τσ. νιφάδες καλαμποκιού (χωρίς επικάλυψη ζάχαρης) ψιλοθρυμματισμένες 2/3 φλ.τσ. τριμμένο ρεγκάτο 1 πρέζα ρίγανη 1 πρέζα σκόρδο 1 πρέζα θυμάρι 1 πρέζα μουστάρδα σκόνη 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα Αλάτι και πιπέρι Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Βάζουμε σε ένα αλουμινόχαρτο (ή μπολ) το 1 φλ.τσ. αλεύρι.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό με το γάλα (ή τα 2 αυγά) και χτυπάμε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε, ανακατεύοντας καλά, το υπόλοιπο αλεύρι, τις νιφάδες καλαμποκιού, το ρεγκάτο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη σκόνη μουστάρδας και τη γλυκιά πάπρικα. Παίρνουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου, τις βάζουμε πρώτα μέσα στο σκέτο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος τις πανάρουμε με το μείγμα που έχει το τυρί και τις νιφάδες καλαμποκιού.
Τυροπιτάκια της γιαγιάς- Αφρός
Αφήνουμε τις κοτομπουκιές στην άκρη μέχρις ότου να ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο μας. Βάζουμε τις κοτομπουκιές στο τηγάνι, και τις αφήνουμε να τηγανιστούν σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για να μην τηγανιστούν απ’ έξω και είναι ωμές από μέσα.
Μόλις αποκτήσουν ένα ωραίο καστανό χρώμα τις βγάζουμε με μια λαβίδα και τις βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να “αφήσουν” το περίσσιο λάδι τους. Μπορείτε να το κάνετε και με σουσάμι αντικαταστήστε τις νιφάδες καλαμποκιού με μισό φλιτζάνι σουσάμι και μισό φλιτζάνι φρυγανιά χοντροτριμμένη
ΠΑΣΧΑΛΊΤΣΕΣ ΣΤΑ ΚΡΑΚΕΡΆΚΙΑ

ΥΛΙΚΆ
- Κρακεράκια (τετράγωνα ή στρογγυλά),
- Μικρά ντοματίνια,
- lemongrass (Φυτό με άρωμα λεμονιού που έχει την όψη φρέσκου κρεμμυδιού)
- Ολόκληρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- κρέμα βαλσάμικο.
Για την επάλειψη
- κρέμα τυρί με ελαιόλαδο
- ψιλοκομμένο lemongrass.
- ντιπ τόνου με μαγιονέζα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σε κάθε κρακεράκι το ντιπάκι της επιλογής σας. Κόβετε τα ντοματίνια στα 4 και τα δυο τα κάνετε φτερά και τα βάζετε στο κρακεράκι. Για τελίτσες βάλτε την κρέμα βαλσάμικο προσεκτικά με μια οδοντογλυφίδα. Για κεφάλι μια ελιά και για κεραίες 2 κομμένα λεμονγκράς.
ΧΕΛΏΝΑ ΜΠΙΦΤΈΚΙ

Ζυμώστε τον κιμά όπως θα τον ζυμώνατε κανονικά. Αν θέλετε βάλτε και αυγό βραστό να γίνει σαν το κλασικό ρολό, μόνο που εσείς θα του δώσετε σχήμα στρογγυλό. Θα πάρετε τα λουκάνικα και θα τα βάλετε όπως στην φωτογραφία για πόδια και κεφάλι. Τέλος καλύψτε με μπέικον για να δώσετε νοστιμιά και κρούστα. Για ματάκια όταν σερβίρετε βάλτε φακές ή καρφάκια γαρύφαλο.
ΓΕΜΙΣΤΈΣ ΝΤΟΜΆΤΕΣ ΜΕ ΦΈΤΑ, ΜΥΖΉΘΡΑ ΚΑΙ ΆΝΗΘΟ

Πάρτε τις ντόματες πομο ντόρο (είναι μακρουλές όπως της φωτογραφίας). Κόψτε τες όπως βλέπετε, αδειάστε τες και γεμίστε τες με το μείγμα που θα έχετε φτιάξει από το τυρί. (ανακατέψτε τα τυριά, φέτα, μυζήθρα, μαζί με τον άνηθο ,λίγο ελαιόλαδο και άσπρο πιπέρι). Αφού τα γεμίσετε κάντε με ένα ξυλάκι που χρησιμοποιούμε για τα σουβλάκια, μια τρύπα και τοποθετήστε για κοτσάνι φρέσκα κρεμμυδάκια όπως παρακάτω.
ΨΩΜΆΚΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΆΚΙΑ
ΥΛΙΚΆ
- 500 γραμ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί)
- 350 ml χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι (8 γραμμ.) ξηρή μαγιά
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1½ κ.γλ. αλάτι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο (και τα βότανα προαιρετικά). Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε 5΄-10΄ να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι.
Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι. Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄-10΄ με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη.
Κρουασάν πίτσα για το σχολείο
Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος. Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια και ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο ακολουθήστε τη διαδικασία της φωτογραφίας. Βάλτε κομματάκια ελιάς για ματάκια και αλείψτε με αυγό ψήστε σε 180-200 βαθμούς 15-20′ σε αέρα πάνω κάτω θα ξετρελάνετε τα παιδιά σας εναλλακτικά μπορείτε να τα κάνετε με ζύμη για τσουρέκι καλή επιτυχία
ΚΡΈΠΕΣ ΠΟΥΓΚΆΚΙΑ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ετοιμάστε τις κρέπες με την συνταγή που πάντα πετυχαίνετε. Φτιάξτε μια γέμιση με ό,τι θέλετε. Θα είναι τόνος, θα είναι γιαούρτι, θα είναι ζαμπόν με τυρί, θα είναι φέτα; Βάλτε μέσα ό,τι μα ό,τι θέλετε. Τώρα το δύσκολο κομμάτι. Πάρτε μια oδοντογλυφίδα και “βελονίστε” την άκρη ώστε να σας δώσει αυτό το σχήμα της φωτογραφίας. Λέω βελονίστε, γιατί είναι σαν να βελονίζετε μπρος πίσω. Μην κάνετε μεγάλες κρέπες, μεσαίες να κάνετε για να βγει ωραίο αποτέλεσμα!!!
PIZZA POPS

ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ
Τα βήματα πολύ απλά. Φτιάξτε το ζυμάρι για πίτσα, αν πάλι σας δυσκολεύει και αυτό, πάρτε το έτοιμο από το σούπερ μάρκετ ή ζητήστε από τον φούρναρη λίγο. Ανοίξτε το. Στρώστε την σάλτσα, τα ζαμπονάκια, το τυρί, τις πιπεριές και ό,τι άλλο επιθυμείτε. Τυλίξτε ρολό την πίτσα, και κόψτε με ένα μαχαίρι μικρά ρολάκια. Καρφώστε τα ξυλάκια σας αυτά που φτιάχνουμε το σουβλάκι, και ψήστε.
ΜΠΆΛΕΣ ΠΊΤΣΑΣ

ΥΛΙΚΆ
Θα χρειαστείτε ότι θα βάζατε και στην πίτσα σας
- τυρί τριμμένο ή ολόκληρο κομμάτι
- πεπερόνι
- μανιτάρια
- πιπεριά
- μπέικον
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίξτε μικρές μικρές βάσεις για πίτσα. Βάλτε στο κέντρο τα υλικά σας. Κλείστε όπως στην εικόνα και βάλτε σε ταψάκι δίπλα δίπλα. Πασπαλίστε τα με ρίγανη και ψήστε τα. (Μπορείτε να τα βάλετε και ατομικά φορμάκια.)
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΟΥΡΤΊΤΣΕΣ

ΥΛΙΚΆ
- Ψωμί του τοστ
- Αραβικές πιτούλες μικρές
- ψωμί για μπόμπες
- Στρογγυλά ψωμάκια του χαμπουργκερ
- Ζαμπόν
- τυρί
- μπέικον
- μαρουλάκι
- τόνο
- la vache qui rit
- τυρί φιλαδέλφειας
- τριμμένο τυρί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
α) Πάρτε τα ψωμάκια του χάμπουργκερ, κόψτε τις κόρες και γεμίστε εναλλάξ μέσα με ότι θέλετε. Απ’ έξω αλείψτε με τυρί φιλαδέλφια ή la vache qui rit.
β) Τα ψωμάκια του τοστ μπορείτε να τα κόψετε με κουπάτ όχι μόνο στρογγυλά αλλά και αστεράκια. Ανα τρια όπως και πιο πάνω ψωμάκια και άλειμμα. (ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και για τις αράβικες πίτες)
γ) Εναλλακτικά κάντε τουρτίτσα με τόνο. Λιώστε τον τόνο με ένα πιρουνι. Ανακατέψτε με λίγο άνηθο και μαγιονέζα και βάλτε εναλλάξ μέσα στα ψωμάκια. Απ’έξω αλείψτε με μαγιονέζα.
δ) Για χνουδωτό αποτέλεσμα πασπαλίστε με τριμμένο σκληρό τυρί. Θα κολλήσει αμέσως στο τυρί φιλαδέλφια ή το la vache. Στολίστε με τομάτες τουλίπες ή πασχαλίτσες ή όπως στην εικόνα
ΣΟΥΦΛΕ ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΆ
1 πακέτο μικρό ψωμί του τοστ 6 λωρίδες μπέϊκον 6 φέτες τυρί gouda 4 αυγά 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη 200ml κρέμα γάλακτος 250ml εβαπορέ (γάλα-νερό) Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι όσο θέλουμε 1 πρέζα κόκκινο γλυκό πιπέρι αλάτι κατά το δοκούν ½ φλ.τσ. ελαιόλαδο ½ κ.γλ. ρίγανη 1 κούπα τριμμένη ντομάτα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τα κομματάκια που έχουμε κόψει το τυρί και το μπεϊκον (αν θέλετε περάστε το μπέικον απο το τηγάνι να φύγει το πολύ λίπος )
Κόβουμε τις φέτες τοστ με τα δάχτυλα κομματάκια σε ένα πυρέξ ή ταψί και περιχύνουμε το υλικό πάνω στο ψωμί. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα καλά να πάει παντού και μετά με τη χούφτα μας ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα σε όλη την επιφάνεια. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά στις αντιστάσεις και στους 200 βαθμούς. Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε!
ΛΑΖΆΝΙΑ CUP CAKES

ΥΛΙΚΆ
- Λαζάνια
- Φορμάκια για cup cakes
- Κιμά μαγειρεμένο με φρέσκια ντοματούλα
- Τυράκι τριμμένο ή φέτα
(τα υλικά είναι και επιλογή του καθενός, καθώς κάποιοι μπορούν να καλύψουν τα φορμάκια και με μπεσαμέλ).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράστε τα λαζάνια σας, τοποθετήστε τα στα φορμάκια όπως στην φωτογραφία, και γεμίστε με γέμιση της επιλογής σας. Εμείς προτείνουμε, κιμά και από πάνω τριμμένο τυράκι ή φέτα. Ψήσιμο μέχρι να γίνουν χρυσά τα λαζάνια και σερβίρετε κρύα ή ζεστά.
ΚΆΜΠΙΑ ΜΠΌΜΠΑ

Οι κλασικές μπόμπες είναι γνωστές. Αυτή εδώ πρωτότυπη. Πάρτε ψωμί του τοστ. Πάριζα και τυρί σε φέτες. Αν δεν έχετε κουπατ σε στρογγυλό σχήμα πάρτε ένα νεροπότηρο. Κάντε σχήμα κύκλου σε ψωμί, πάριζα και τυρί. Συναρμολογήστε. Ψωμί τυρί Ψωμί, ψωμί πάριζα ψωμί.
Αν θέλετε βάλτε και λίγη μαγιονέζα ή βούτυρο. Στηρίξτε με οδοντογλυφίδες και δώστε σχήμα όπως στην φωτογραφία. Για τα ποδαράκια βάλτε σταφίδες. Για κεφάλι πάρτε μια ντοματούλα για ματάκια βάλτε τυράκι και φύλλα βασιλικού. Φύλλο βασιλικού βάλτε και για στόμα. Για κεραίες οδοντογλυφίδες. Ξετρελάνετε έτσι και μικρούς και μεγάλους
CHEESEBURGER ΣΕ ΠΊΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό βοδινό κρέας σε κιμά, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κούπα τριμμένη Cheddar τυρί 1 φλιτζάνι γάλα 2 αυγά 3 φλυτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι 1 1/2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ ½ κουταλάκι αλάτι ½ φλιτζάνι σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τον φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου. Λαδώστε το πυρέξ ή το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε ελαφρά τον κιμά με το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά 8 έως 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι ο κιμάς να πάρει ένα καφέ χρώμα και να εξατμιστούν όλα του τα υγρά. Ρίξτε το αλάτι Χτυπήστε σε ένα μπλέντερ το αλεύρι, με το μπέικιν, το αλάτι, το σπορέλαιο, τα αυγά και το γάλα.
Ρίξτε το μείγμα ζύμης πρώτο στο πυρέλ μετά τον κιμά και μετά καλύψτε με το τσένταρ. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι που θα βάλετε μέσα θα βγαίνει καθαρό. Πασπαλήστε αν θέλετε με σουσάμι και σερβίρετε με κέτσαπ και ωμό κρεμμύδι.!!!
CORN DOG

ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ,γλ.ζάχαρη 1 Κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 αυγό 1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 1 Κουταλιά της σούπας λάδι 10 χοτ-ντογκ 10 ξύλινα σουβλάκια ή τσοπ στικς
1 Λίτρο σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα μεσαίου ή μεγάλου, ζεσταίνουμε το λάδι Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε καλαμποκάλευρο , αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατέψτε μαζί. Στη συνέχεια, προσθέστε το χτυπημένο αυγό,, το λάδι και την κρέμα γάλακτος . Ανακατεύετε (πρέπει να είναι λίγο παχύτερο από το χυλό για τηγανίτα)
Αφαιρέστε τα χοτ ντογκ από συσκευασία. Σκουπίστε τα με μια πετσέτα πρέπει να είναι στεγνά για να κολλήσει ο χυλός . Ρίξτε σε ένα ψηλό ποτήρι το χυλό . περάστε τα χοτ-ντογκ σε ξυλάκι βουτήξτε το στο χυλό και τοποθετήστε το στο αμέσως στο καυτό λάδι. Γυρίστε το hot dog, να σκουρύνει όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το hot dog από το καυτό λάδι, και βάλτε το σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με όλα τα χοτ-ντογκ.
ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΡΌΤΑ

Φτιάξτε αυτά τα πανέμορφα και εύκολα “καρότα ” για ένα εορταστικό μπουφέ και γεμίστε τα με ό,τι φανταστείτε ( διάφορες σαλάτες -τυροκαυτερή ,ρώσικη ,κ.λ.π ) η ό,τι άλλο σας αρέσει! θα χρειαστείτε φύλλο σφολιάτας, ένα αυγό για το άλειμμα και μικρούς κώνους από κορνέ. Αν δεν έχετε φτιάξτε τους με χαρτόνι και ντύστε τους με αλουμινόχαρτο.
Κόψτε την σφολιάτα σε λωρίδες και τυλίξτε τες γύρω απο τους κώνους αλείψτε με αυγό και ψήστε 15 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ,μόλις κρυώσουν βγάλτε τους κώνους και γεμίστε τα με ό,τι θέλετε. Για τελείωμα, βάλετε κλαράκια μαϊντανού η μικρά φύλλα μαρουλιού. Να είστε σίγουροι ότι οι καλεσμένοι σας θα τα κάνουν μια μπουκιά !
ΣΠΙΤΙΚΆ ΠΑΤΑΤΆΚΙΑ

ΥΛΙΚΆ
- 1 κιλό πατάτες
- Ελαιόλαδο για ελαφρύ τηγάνισμα στο ταψί
- ή 4 φλ. ηλιέλαιο για κανονικό τηγάνισμα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάλτε τις πατάτες σε ένα μπολ με κρύο νερό για να καλυφτούν. Στεγνώστε μια πατάτα και χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο, κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και αφήστε τις φέτες να σταθούν 5 λεπτά σε ένα άλλο μπολ με κρύο νερό.
Στραγγίξτε τις φέτες πατάτας και απλώστε τες αραιά σε μια τριπλή στρώση από χαρτί κουζίνας. Στεγνώστε τις φέτες πολύ καλά με μια ακόμα τριπλή στρώση χαρτί κουζίνας από πάνω. Για “κανονικό” τηγάνισμα- -2Σε μια κατσαρόλα 3 λίτρων, ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι με ένα θερμόμετρο να μετρήσουμε 193 ° C.

Δουλέψτε σε μικρές ομάδες από 8 έως 10 φέτες, τηγανίζοντας τις πατάτες και γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές, μέχρι να ροδίσουν (1 1/2 έως 2 λεπτά) φροντίζοντας το λάδι να επιστρέφει στους 193 ° C πριν από την επόμενη προσθήκη. Για “ελαφρύ” τηγάνισμα – Σε ένα τηγάνι προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και περιμένετε να ζεσταθεί πριν προσθέσετε τις πατάτες. Σε μέτρια φωτιά προσθέστε τις πατάτες και γυρίστε μία ή δύο φορές μέχρι να ροδίσουν.Συνεχίστε προσθέτοντας τις επόμενες πατάτες.
Κάθε φορά που τελειώνετε με μια “ομάδα” μεταφέρετε τις πατάτες με μια τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και πασπαλίζουμε με αλάτι. Συνεχίζουμε να στεγνώνουμε, να κόβουμε, και να τηγανίζουμε τις πατάτες που παραμένουν με τον ίδιο τρόπο.
*** Τα πατατάκια μπορούν να γίνουν 2 μέρες πριν. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο. *** Το “κανονικό” τηγάνισμα θα κάνει τραγανά πατατάκια, αλλά το “ελαφρύ” τηγάνισμα είναι πιο υγιεινό 🙂


