Βρώμη 100γρ (Κουάκερ),
3 ασπράδια αυγού σκέτα,
1 ολόκληρο αυγό,
Μερικές σταφίδες (20γρ) ή 2-3 ξερά δαμάσκηνα σε κομματάκια,
Λίγη κανέλα,
Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο,
Μέλι ή μαρμελάδα,
Μία μεσαία μπανάνα κομμένη σε φέτες.
Βάζετε στο μίξερ την βρώμη, μαζί με τα ασπράδια, το αυγό, τις σταφίδες, την κανέλα και τα ανακατεύετε. Λαδώνετε το αντικολλητικό τηγάνι και ανάβετε το μάτι, όχι στο maximum όμως. Αφού ζεσταθεί, ρίχνετε ομοιόμορφα το μείγμα και το αφήνετε να ψηθεί. Όταν αρχίσει να γίνεται καφέ, το γυρνάτε από την ανάποδη και κάνετε το ίδιο. Σερβίρετε με μπόλικο μέλι από πάνω ή μαρμελάδα και την κομμένη μπανάνα. Αν θέλετε προσθέτουμε και λίγη ακόμα κανέλλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα φρούτα, όπως πχ. φράουλες, σταφύλι κτλ. για περισσότερη γεύση και θρεπτικά συστατικά.
Τη συνταγη μας την εστειλε η φιλη της σελίδας μας Μαρια Γκιώνη
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες