Σοκολάσμενα vegan-αλάδωτα νηστίσιμα τρουφάκια με καρύδα έτοιμα για δάγκωμα

Γιατί και η νηστεία θέλει το γλυκάκι της. Για σήμερα δημιουργήσαμε σοκολάσμενα vegan-αλάδωτα νηστίσιμα τρουφάκια με καρύδα έτοιμα για δάγκωμα….

ΥΛΙΚΑ

• Μια συσκευασία κρέμα καρύδας (400 ml) • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα • 1 κ.γλ. ζάχαρη άχνη • 1-2 σταγόνες υγρής βανίλιας • 1- 2 κ.σ. πούδρα αμυγδάλου ή τριμμένη φρυγανιά • 1-2 κ.σ. φουντούκια, αμύγδαλα ή οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας μας καβουρδισμένα και χοντροκομμένα και επιπλέον για επικάλυψη • Φλούδες σοκολάτας, φιλέ αμυγδάλου για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας και την ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει μια βράση. • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να καταφέρουμε μια ομοιογενή σοκολατένια κρέμα. • Τοποθετούμε τη σοκολατένια κρέμα στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες για να σταθεροποιηθεί. • Βγάζουμε τη σοκολατένια κρέμα από το ψυγείο, τη χωρίζουμε σε μέρη και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς κατά βούληση είτε ξεχωριστά είτε μαζί. • Προσθέτουμε και την πούδρα αμυγδάλου ή την τριμμένη φρυγανιά τόση ώστε να μπορούμε να πλάθουμε μπαλάκια. • Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας και τα τυλίγουμε σε φλούδες σοκολάτας, φιλέ αμυγδάλου ή ξηρούς καρπούς. • Φυλάσσονται στο ψυγείο.

Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Όλα Νηστίσιμα